For børn

Den Fynske Landsby er for alle - også for børn. Her på siden har vi samlet lidt praktisk information og gode idéer til et besøg i Landsbyen med børn.


Den Fynske Landsby er fuld af oplevelser for børn og børnefamilier. Landsbyen er et museum med højt til loftet, hvor der er plads til at løbe og lege, til at snakke med dyrene, til at gå på opdagelse i stuer og stalde - og i det hele taget nyde en dag med hele familien.

Der er masser af gode oplevelser i Den Fynske Landsby.

Hvad kan I opleve?

I stalde og på græsgange kan I møde Den Fynske Landsbys mange husdyr. Her er heste, grise, køer, får, geder, høns, kaniner, ænder og gæs. Og så er der de allestedsnærværende katte, som gerne vil kæles med. 

Ved Landsbyens skole (hus nr. 22) er et lille legerum for børn, hvor der findes gammeldag legetøj samt udklædningstø, man kan prøve. Der ligger også anvisninger til gamle lege, hvor nogle kan leges ude andre inde. De er sjove for både store og små!

Udenfor skolen er en legeplads med stylter, kæpheste og andre gammeldags legeredskaber - I kan jo prøve om det er far eller datter, der er bedst på stylterne...
Ved siden af legepladsen er en picnicplads med borde og bænke. Området giver mulighed for mange forskellige aktiviteter både de fysisk krævende og de mere stille.

Landsbyens kattekillinger vil gerne snakkes med!

Praktisk
- Barnevogne og klapvogne må gerne tages med rundt i Den Fynske Landsby.
- Der findes trækvogne til fri afbenyttelse (ved Besøgscentret).
- I Besøgscentret er der et puslerum i forbindelse med toiletterne.

For skoleklasser
Der findes en række undervisningsmaterialer, undervisningsforløb og rundvisninger til skolebørn, der besøger Den Fynske Landsby. Se dem alle her.

Skoleklasser har gratis adgang til Den Fynske Landsby.

For dagplejer, vuggestuer og børnehaver
Der er også oplevelser for de helt små i Den Fynske Landsby. Og vuggestuer, dagplejer og børnehaver har også gratis adgang. Find inspiration til en tur i Landsbyen med de små her eller prøv en rundvisning for de mindste.

Rundvisninger
Du kan bestille en rundvisning i Den Fynske Landsby - også til børn - hvis du vil vide lidt mere om de gamle bygninger og livet på landet i 1800-tallet. Find rundvisningerne her.

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 35209115
EAN: 5798006611522

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer