Børnenes Landsby

På området ved Skolen fra Eskær (nr. 22) og Birkedommerfængslet (nr. 23) er 'Børnenes Landsby' ved at blive etableret. Det bliver et område, hvor børnene er i fokus, og hvor omgivelserne inspirerer til leg og læring, fysiske udfordringer og sjov.


Med Børnenes Landsby vil vi give børnene deres egen version af det, man kan opleve i resten af Den Fynske Landsby. Her kan man få lov at vande dyrene (som er af træ), man må smage på hindbærrene (som vokser i vilde 'haver' langs naturstien) og man må lege i den mørke kælder under det stenbyggede fængsel. De børn, der besøger Den Fynske Landsby enten med deres forældre eller i skolesammenhæng, kan dermed opleve historien gennem leg på egne præmisser. 


BØRNENES LANDSBY
 kommer til at bestå af to hovedområder:

Familie på den nuværende naturbane i Den Fynske Landsby.

A, Bondegårdens Dyr, hvor et antal bondegårdsdyr i træ er klar til at blive fodret, vandet og kravlet på af børn, der gerne vil helt tæt på de samme dyr, som de kan møde på en vandring igennem Den Fynske Landsby.
Trædyrene er produceret af tømrer Carl Peter Kjær og billedhugger Niels-Erik H. v. Øhlenschlæger, Antropromorfia, samt af Allan Bo Jensen, Skulpturværkstedet.

Dele af Bondegårdens Dyr  er allerede etableret, og i 2017 færdiggøres området med nye egetræsdyr.

B, Ind i Naturen er en naturbane, hvor man skal bruge balance og kræfter for at følge banen gennem 'skoven' bag birkedommerfængslet. Langs banen møder man spiselige bær, velduftende krydderurter - og måske en gedebuk (af træ), der er kommet på afveje...

Ind i Naturen  er etableret og klar til balancegang og fangeleg.

Spørgsmål om Børnenes Landsby kan rettes til overinspektør Lise Gerda Knudsen på lgk@odense.dk
 

Børnenes Landsby er gavmildt støttet af Albanifonden og Danske Bank Fyns Fond.

Børn fra 'Levende Historie' leger på pladsen foran Eskær Skole.
 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 35209115
EAN: 5798006611522

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer