27. april 2012

I forbindelse med Forskningens Døgn den 20. og 21. april 2012 skabte kunstnerduoen Janum & Falkenberg (og flere hundrede odenseanere) værket "Himmelgalleriet" på Flakhaven i Odense. Nu kommer værket på Fyns Kunstmuseum!

Fyns Kunstmuseum havde inviteret de to kunstnere til at lave et stort værk som skulle referere til museets aktuelle særudstilling "Himmelgåder", der handler om kunst og astronomi i årene 1780-2010. Resultatet blev "Himmelgalleriet".

Værket blev dog ikke skabt af de to kunstnere alene, nej, der var faktisk flere hundrede "kunstnere" ind over, der alle gav installationen deres eget præg! Midt i teltet på Flakhaven stod der nemlig en sokkel med en stor glasbowle, der indeholdt utallige spørgsmål til universet. Publikum skulle trække et spørgsmål og illustrere deres svar på en af de store plexiglasvinduer, der var opstillet på standen. Resultatet blev kaotisk kalejdoskopisk, glædesfyldt og og forrygende.

Vi opfordrer alle interesserede til ikke at tage vores ord for gode varer, men at komme og se værket på Fyns Kunstmuseum, hvor det bliver udstillet på anden sals repos fra den 1. maj og frem til den 5. august 2012, når den store udstilling "Himmelgåder" også lukker.

For yderligere information kontakt AC-medarbejder Christian Guldsø, tlf. 2115 4980 eller csgn@odense.dk

Odense Bys Museer · Overgade 48 · DK-5000 Odense C
museum@odense.dk · Tel +45 6551 4601