Særudstilling
03. november 2007 - 03. august 2008

Den folkekære og meget alsidige billedkunstner Henry Heerup ville den 4. november 2007 være fyldt 100 år. I den anledning viser Fyns Kunstmuseum sin store samling af Heerups malerier, grafik og skulpturer

Ole med Nissen

Kunstner: Henry Heerup

Allerede i 1929 debuterede Heerup som maler. Derefter gik det slag i slag med deltagelse i udstillinger arrangeret af forskellige kunstnersammenslutninger, herunder, 'linien', Høst og Cobra. I alt deltog han i over 1.000 udstillinger herhjemme og i udlandet, herunder i flere hundrede separatudstillinger.

Henry Heerup (1907-93) hører til blandt det 20. århundredes store billedkunstnere, hvilket først og fremmest skyldes hans originalitet, hvad enten han ytrede sig i maleri, grafik og skulptur eller han udfoldede sig inden for sit helt specielle, selvopfundne univers af 'skraldemodeller', som der vises flere eksempler på i udstillingen på Fyns Kunstmuseum. Ligeledes vises Billedkunstneren Jens Jørgen Thorsens film, Et år med Heerup fra 1968 og et udvalg af Fyns Kunstmuseums Cobra-samling. 

 

Størstedelen af Fyns Kunstmuseums Heerup-værker er testamentariske gaver fra den københavnske kunstsamler, Elise Johansen.

Læs mere om Heerup

Folder om Heerup (pdf)

 

 

Historisk jul på Møntergården
Juleklip i barndomshjemmet
Bliv medlem af Museumsklubben
Tag et kig i webshoppen
 
 
Odense Bys Museer · Overgade 48 · DK-5000 Odense C
museum@odense.dk · Tel +45 6551 4601