Fyn - midt i verden

Besøg Møntergårdens udstilling om, hvad det vil sige at være fynbo.

 

Koelbjergkvinden
Kranium fundet i Koelbjerg Mose. Dateret til ca. 8.000 f.Kr., og dermed den ældste dansker vi kender. Koelbjergkvinden er udstillet på Møntergården.
Fotograf: René Riis

Udstillingen "Fyn - midt i verden" trækker tråde fra den første fynbo, der levede for 10.000 år siden, til nutidens moderne menneske. Det er fortællingen om en ø, hvor naturens vilkår sammen med religion, krige og globale forandringer har formet indbyggernes liv. Fra istiden til jernalderen, hvor Gudme var en af Danmarks rigeste byer, til svenskekrigene, guvernørtiden og frem til nutiden, hvor det at være fynbo har ændret sig markant.

Udstillingen fortæller om nogle af de begivenheder og personer, der har sat deres præg på Fyn og den fynske identitet. Kong Knud den Hellige, entreprenøren Thomas B. Thrige og komponisten Carl Nielsen er blot nogle få af de skikkelser, der har sat Fyn på verdenskortet. "Fyn - midt i verden'" giver et tankevækkende blik på Fyn og fynboerne i et smukt scenograferet rum med hundredvis af unikke genstande fra museets samlinger.

 

 
Gå på opdagelse i udstillingens 
museumsgenstande 

billedmosaik.jpg

 I billedmosaikken kan du gå på
 opdagelse i et udvalg af genstandene fra Fyn -  midt i verden. Du kan søge efter genstande fra en  bestemt periode eller indenfor et bestemt tema og  du kan zoome ind, så du kan se tingene helt tæt  på - endnu tættere end når de er bag glas i udstillingens montrer. God tur!

 

Fyn - midt i verden på Historisk AtlasOplev historien i kulturlandskabet

Alle museumsgenstandene i udstillingen knytter sig til Fyn og Fyns historie. På Historisk Atlas kan du
se, hvor tingene kommer fra og læse historier om dem.

Besøg Historisk Atlas her.


Se film om udstillingen

I løbet af de år, der er gået med planlægning og opbygning af museumsbygning og udstilling, er der optaget en række småfilm om Møntergården, om udgravninger og om genstandene i udstillingen.
Alle filmene er lagt på Youtube, men du kan også finde filmene her.

http://www.youtube.com/watch?v=3SSjCv64DJc
Error with embedding the source
oohembed source: http://api.embed.ly/1/oembed?maxwidth=430&url=http%3a%2f%2fwww.youtube.com%2fwatch%3fv%3d3SSjCv64DJc&key=b9a3c45d9a0c411797dd065319071c11

 

 

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 35209115
EAN: 5798006611522

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer