Knuds Odense - Vikingernes by

Særudstilling om Odense i vikingetid og middelalder viser første gang nogensinde en række af de fornemme fund fra de arkæologiske udgravninger i byens centrum, som mange odenseanere har fulgt på tæt hold gennem de sidste par år.

Historien skal skrives om

Udstillingen omhandler Odense i perioden yngre jernalder/vikingetid til ca. 1500 e.Kr. I denne periode bevæger Odense sig fra at være en vikingetidsboplads til ikke bare at være en centralt placeret by, men tillige en af rigets faste kongsgårde samt bispeby. 

Resultaterne fra de omfattende arkæologiske undersøgelser, der de seneste år er foretaget i Odense centrum,  har været med til at omskrive Odenses og til dels Danmarks historie. Hertil kommer aktuelle undersøgelser på vikingeborgen Nonnebakken og af en bispegrav fra 1000-tallets Albani Kirke, hvor Knud den Hellige blev slået ihjel. 

Udstillingen viser en række enestående fund fra Odenses tidligste historie, som ikke har været udstillet før. Det drejer sig bl.a. om fund fra bebyggelsen i Overgade og andre af de historieskrivende opdagelser, man har gjort gennem de sidste par år. På udstillingen vil man også kunne se en imponerende tre meter høj tøndebrønd fra middelalderen og en nyfremstillet kopi af det nadversæt af sølv, som bispen i Albani Kirke fik med sig graven.

Ekstra bonus om udstillingen

Udover en stor foredragsrække suppleres "Knuds Odense - Vikingernes by" med interessante byvandringer og spændende børneaktiviteter. Møntergården sætter en ære i at være i børnehøjde med de små gæster, og børnene skal ikke snydes for de mange historier om Odenses vikinger, konger, borgere og bisper. 

Find detaljer om ekstra bonus her - klik

Udstillingen er åben: 19. maj 2017 - 11. marts 2018

Moe Knud Rund Kopi

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer