Levende Historie

"Levende Historie" vækker den gamle landsby til live, når der bages og vaskes i bryggerset og hamres og bankes i huggehuset.


I Den Fynske Landsby bliver 1800-tallets arbejdsprocesser gjort relevante og levende af en stor gruppe formidlere, vi kalder "Levende Historie". Dette er en af Landsbyens vigtigste formidlingsplatforme, og der arbejdes bevidst og målrettet på, at "uddanne" og opkvalificere de mange forskellige formidlere, der spænder vidt både i alder, erfaring og baggrund.

Det ser vi som en stor styrke, for i Den Fynske Landsby sker formidlingen i mødet mellem mennesker. Formidlerne er klædt i 1800-talsdragter og bruger de gamle redskaber til at demonstrere arbejdsprocesser i eksempelvis bi-gårde, køkkener, huggehuse og på marken. Der spilles ikke teater, så dialogen med de besøgende bliver en del af formidlingen. Fordi der er tale om en direkte samtale, kan formidlingen uddybes i den retning, den besøgende selv har interesse. På den måde kan formidlerne føre håndværket frem til i dag, så det bliver nærværende og brugbart - også i dag.

Den Levende Histories formidling af arbejdsgangene i landbrugssamfundet i 1800-tallet giver museumsgæsten et indblik i et arbejdsliv, der kan være svært at forstå fuldt ud, hvis man kun kan se på de gamle redskaber og læse tekster om processen.

Men dels gennem udførelsen af selve håndværket og dels gennem dialog med de besøgende bliver en svunden tid gen-oplevet på en sanselig og levende måde.

Formidlingen henvender sig til både børn og voksne, til den særligt vidende og den generelt nysgerrige på samme tid. Mange af arbejdsgangene kan ind i mellem afprøves af de besøgende selv.

I den spæde start i 1997 var der 7 og i 2012 talte Levende Historie ca. 90 formidlere, herunder ca. 75 frivillige, som er delt ind i forskellige arbejdsgrupper. Læs mere om de frivillige under de enkelte grupper.

Du kan møde Levende Historie primært i højsæson og ferier, men efterhånden også på flere andre tidspunkter i løbet af Den Fynske Landsbys sæson.

Se i kalenderen hvornår du kan møde Levende Historie.

Hent et oversigtskort over Den Fynske Landsby

 

 

Se Fødevarestyrelsens kontrolrapport  vedrørende besøg i Den Fynske Landsbys formidlingskøkkener.

 

Bliv medlem af Museumsklubben
Tag et kig i webshoppen
 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 35209115
EAN: 5798006611522

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld