Udstillinger

I Den Fynske Landsbys udstillinger kan du gennem tekst og billeder blive klogere på, hvorfor Landsbyen ser ud, som den gør, og hvordan landsbyboernes liv var i 1800-tallet.

 

I Den Fynske Landsby har vi et antal udstillinger til dig, der gerne vil vide lidt mere om baggrunden for den oplevelse du får, når du går en tur mellem de smukke bindingsværkshuse og de bugnende køkkenhaver. Udstillingerne finder du enten i Besøgscentret eller i husene ude i selve Landsbyen.

MODERNE TIDER? - Fynske landbosamfund i 1800-tallet
Lige inden du forlader Besøgscentret for at gå ud i Den Fynske Landsby - eller når du er på vej hjem - kan du tage en lille afstikker i underetagen og besøge udstillingen MODERNE TIDER?

Udstillingen handler om den udvikling, der fandt sted i Danmark i 1800-tallet, og om hvordan forandringerne påvirkede de mange mennesker, der boede på landet. Udstillingens fire temaer: Naturen, Bebyggelse og byggeskik, Kommunikation og erhverv og Menneske og uddannelse, giver dig - ved hjælp af genstande, billeder og korte tekster - et overblik over nogle af de mange forandringer, der skete i det dynamiske 1800-tal.

Samme historie fortælles i filmen, du kan se i Besøgscentrets biograf. Her føres du på 15 minutter igennem landbrugets og landbosamfundets udvikling fra 1800 til 1900, så du er klædt bedre på til at opleve historien gennem de virkelige bygninger i Den Fynske Landsby.

Besøg Moderne Tider på nettet.


Bondeliv

Med udstillingen Bondeliv er mennesket i centrum, når du kan følge to forskellige menneskers liv igennem Den Fynske landsbys huse og gårde. Du kan følge enten husmandssønnen Jørgen Hansen Ellegaard, født 1805 i Turuphuset, eller møllerdatteren Karen Johansdatter, født 1841 på Vandmøllegården. De to personer repræsenterer både to forskellige sociale lag og to forskellige tidsperioder, og du bliver derfor præsenteret for bondesamfundets forskelligartede livsvilkår.

I tillæg til de to livsskæbner består Bondeliv også af to mindre udstillinger i hhv. Vandmøllen fra Davinde (hus nr. 1) og Hospitalet (hus nr. 8). Her kan du høre om udviklingen i landbrugets arbejdsliv i 1800-tallet og om de forskellige stadier i livet for den almindelige bonde på Fyn.

Læs mere om Bondelivsudstillingen og hent den tilhørende folder.

Bliv medlem af Museumsklubben
Tag et kig i webshoppen
 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 35209115
EAN: 5798006611522

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer