Ny ugentlig "blog" og rundvisning den 14.9.2008

08. september 2008

Læs om udgravningen af to store langdysser ved Ibjerg i en ugentlig blog og kom til rundvisning ved dysserne

Ibjerg-dysserne
Om stenalderens storentreprenører

Odense Bys Museer udgraver fra 2007-2009 to store langdysser ved Ibjerg øst for Årslev/Sdr. Nærå. Dysserne er hver ca. 92 meter lange og 7 meter brede og ligger helt parallelt som to "tvillinger"; de omfatter hver 3 gravkamre, hvor de døde blev gravlagt med smykker og stenredskaber. Langdysserne er bygget i dyssetidens Danmark for snart 5500 år siden. Efterhånden som gravearbejdet skrider frem øges respekten for de mennesker, der med deres bare næver har bygget det, vi andre skal have hjælp af maskiner til at fjerne. Udgravningen er den største igangværende dysseudgravning i Danmark og arbejdet følges nøje af en ekspertgruppe fra Kulturarvsstyrelsen og de danske museer.

"Blog" fra udgravninger
Det store udgravningsprojekt formidles gennem rundvisninger på stedet, på Odense Bys Museers hjemmeside, i nyhedsbreve samt ved en miniudstilling på Møntergårdens bibliotek. Desuden vil vi også formidle projektet gennem en nyetableret blog. Hver uge kan man læse en ny beretning om dysseudgravningerne.

Blogs vil fremadrettet anvendes ved store langstrakte udgravningsprojekter udført af Odense Bys Museer. Bloggen er således stedet at se ugentlige beretninger for udvalgte igangværende udgravninger.

Rundvisning ved dysserne
Søndag den 14. september kl. 14-16. Gratis.
Sted: P-pladsen ved langdyssen Anes Høj nær ved Ibjergvej 10, Birkum, Odense SØ.
Buslinie: FynBus 970 (1,5 km ad Labirksgyden fra stoppestedet i Birkum).
Arrangører: Odense Bys Museer og Naturskolen Åløkkestedet.

Yderligere information fås ved henvendelse til museumsinspektør Jesper Hansen på tlf. 2090 1325.