Popkunst på Fyns Kunstmuseum

07. juli 2008

Ny udstilling på Fyns Kunstmuseum med danske popkunst

Fyns Kunstmuseum er et forholdsvis gammelt museum der i løbet af årene har opbygget en stor samling. Ikke alle værker kan udstilles på én gang, da der langt fra er plads nok til det. Derfor foretager vi med passende mellemrum større eller mindre nyophængninger.

Kunstner: Kurt Trampedach

Vi har netop hentet DANSK POPKUNST frem af magasinerne og udstiller nu malerier, collager, grafik, skulpturer, 'combine painting' og installationer af de nævnte kunstnere i to sale på museets 1. sal:

Stig Brøgger, Paul Gernes, Peter Holst Henckel, Poul Janus Ipsen, Bent Karl Jacobsen, Einer Jensen, Per Kirkeby, Albert Mertz, Peder Rasmussen
Karl Åge Riget og Kurt Trampedach.

Til udstillingen er udarbejdet en illustreret folder på 8 sider omhandlende genren popkunst samt udvalgte værker. Udstillingen vises indtil sommeren 2009.

Popkunst
Ordet 'popkunst' har vi herhjemme oversat fra det engelske/amerikanske 'pop art', der er en forkor-telse for 'popular art', altså 'populær kunst'. Det drejer sig om en billedkunstnerisk udtryksform, som slog igennem i England og USA omtrent samtidigt, men uafhængig af hinanden i slutningen af 1950erne, og som markerede sig lidt senere herhjemme. Den primært figurative stil, som var møntet på at kunne forstås af enhver, holdt sig ca. 20 år.

En af de tidligste engelske popkunstner, Richard Hamilton karakteriserede den nye stil således: 'folkelig, flygtig, udskiftelig, billig, masseproduceret, ung, vittig, sexet, smart, romantisk - og ... godt med salg i'.

Yderligere information fås ved henvendelse til Samlingschef Anne Christiansen på tlf. 6551 4640.

Fyns Kunstmuseum
Jernbanegade 13, 5000 Odense C