Detektorfund og arkæologiske undersøgelser giver ny viden om det sagnomspundne Ulfsborg ved Ørbæk

05. marts 2008

Kom til omvisning og hør mere om de arkæologiske undersøgelser på i nærheden af Ørbæk

Foranlediget af en række fine fund, gjort på en ellers bar mark, har arkæologer fra Odense Bys Museer i nogen tid undersøgt det sted, som traditionen udpeger som stedet for borgen Ulfsborg ved Ørbæk. De arkæologiske undersøgelser afsluttes i denne uge og derfor inviterer arkæologerne interesserede til omvisning i udgravningen lørdag den 8. marts fra 14.00 til 15.30 ved krydset Sentvedvej / Langemosevej i Ørbæk.

Folkevisens røde guld var uhyre sjældent i middelalderen. Så meget desto mere spændende er fundet af en guldring på voldstedet. To dragehoveder udspyer indfatningen til den manglende ædelsten. Sandelig en stormand værdig.

Den arkæologiske undersøgelse bekræfter langt hen ad vejen den lokale overlevering om et voldsted langs lavningen, oven for Åsmosen, befæstet med volde og grave. De mange fund af våbendele synes endda at bestyrke historien om, at borgen fik et voldsomt endeligt!

Ud over våbendele som indbefatter et sværd, er der fundet flere mønter, der daterer begivenheden til 1300-tallet. En urolig tid, som var skueplads for kampene mellem Valdemar Atterdag og de holstenske grever på Ørkild ved Svendborg.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til museumsinspektør Jakob Tue Christensen, jtc@odense.dk eller tlf. 2090 1321