Bogudgivelse på Fyns Kunstmuseum

24. juni 2009

Fredag den 26. juni kl. 11.00 - 13.00 er der reception i anledningen af udgivelsen af en ny bog om kunstneren Annette Holdensen.

Billed- og tekstilkunstner Annette Holdensen har i mere end 40 år inspireret en hel generation af vævere, billedkunstnere og pileflettere, med sine livsglade, jordnære, kvindelige og unikke billeder. Kreationer der har provokeret, og som leger med etablerede teknikker, ideer og normer inden for både vævning, broderi, grafik og pileflet.

Mag.art. Johan Zimsen Kristiansen har ladet sig inspirere og har skrevet et værk med fokus på væveren Annette Holdensen. Værket viser ikke kun en bred vifte af Annette Holdensens tekniske evner, hendes inspirationskilder og bevægelser fra 1958 til i dag som væver, men tegner også et naturligt, smukt og fint billede af en stærk og livsglad kvinde, der brænder sine egne vævninger. Ikke i politisk protest, men i samhørighed, harmoni og forståelse for forgængeligheden. En holdning til livet og omverden,som har fulgt Annette Holdensen, hendes værker og som inspirerer. Johan Zimsen Kristiansen formår at fange væveren såvel som mennesket.

Annette Holdensen har siden sin officielle debut i 1969 formået at forny sig løbende og har på den måde været med til at påvirke den udvikling og gængse forståelse for brugen af tekstiler og materialer indenfor vævning. Det er
Annette Holdensens konstante lyst til at eksperimentere med tekstiler og udtryk, som har ført hendes værker på udstillinger verden rundt; Danmark, USA, Polen, Færøerne,Sverige, Norge.

”Textil er noget sanseligt. Vi klæder os i det, sover i det,bor i det. Det er lækkert, det er frastødende. Det kan blive snavset, det kan falme, slides. Det er næsten menneskeligt - kvindeligt”
(Annette Holdensen, Nov. 1972, Kunstindustrimuseumeet)

Annette Holdensen er repræsenteret i Fyns Kunstmuseums samling og hendes værker er i øjeblikket udstillet på kromosom xx, som er en præsentation af museets samling af værker udført af kvindelige kunstnere i perioden 1750 og frem til idag.