Arkæologi i børnehøjde i Assens Kommune

30. september 2009

Bibliotekerne i Assens Kommune har i 2009 valgt at sætte fokus på kulturarven i lokalområdet. At finde historierne og bringe dem til live, der hvor de er. Projektets arrangementer er målrettet hele familien, så både store og små kan deltage. Til hjælp ved fortællingen af de lokale kulturarvshistorier har Assens-bibliotekerne dette efterår indgået et samarbejde med Odense Bys Museer.

Udstilling
Derfor kan du se plancheudstillingen om spændende arkæologiske highlights fundet i Assens Kommune. Du kan få fortællingen om Danmarks ældste stenalderskelet, høvdingen fra Assens og økserne fra Store Skræppenborg. Samtidig kan du læse om Sarup-komplekset: de døde sjæles landsby fra Bondestenalderen, som er udgravet i området omkring Sarup.

Plancheudstillingerne kan ses i september og oktober på Assens, Glamsbjerg, Haarby, Vissenbjerg og Aarup Bibliotek. Plancherne er udarbejdet af Moesgård Museum og Odense  Bys Museer.

Arkæologi i børnehøjde
Du kan selv få jord under neglene ligesom arkæologerne i den arkæologiske sansesandkasse. Prøv selv at finde potteskår og andre ting fra en svunden tid på Assens, Haarby og Vissenbjerg Bibliotek i september og oktober måned. Herudover kommer Formidlingsinspektør Rikke Marie Rau fra Odense Bys Museer og fortæller om arkæologens arbejde og om hvad man kan være heldig at finde af spor fra fortiden, når man går tur i naturen eller på stranden i Assens Kommune. Det sker på Assens Bibliotek den 31. oktober 2009 kl. 11 samt på Glamsbjerg Bibliotek den 7. november 2009 kl. 11.