Ny byhistorisk udstilling åbner på Møntergården

25. juni 2009

Den 27. juni 2009 åbner en ny byhistorisk udstilling på Møntergården i Odense.

”Byens Liv - Odense i middelalder og renæssance” handler om en storhedstid i Odenses historie. Her får du historien fra det tidligste Odense i slutningen af 900-tallet og frem til 1660. En periode hvor Odense udviklede sig til en velstillet storby med udsyn til Europa. Udstillingen sætter fokus på de menneskelige dramaer og det levede liv. Gennem et galleri af historiske personer og fortællinger får vi et indblik i tidligere borgeres liv.

Udstillingerne på Møntergården har i en længere årrække været afgrænsede til alene at omfatte den fynske oldtid. Og det er derfor en stor glæde for Odense Bys Museer at vi nu kan præsentere en udstilling om en stor og yderst spændende periode i Odenses historie.

Udstillingen Byens Liv er første afsæt til et helt nyt Møntergården. Museet er under kraftig udvidelse frem til 2012, hvor nye bygninger vil stå klar til at huse historiske udstillinger om den fynske historie, fra jægerstenalder og frem til idag.

Udstillingen Byens Liv åbner ved en reception fredag den 26. juni kl. 14 - 16, hvor bl.a. nogle af de fortidige personligheder fra Odense har lovet kigge forbi...!
Pressen er meget velkomne ved dette arrangement.

I forbindelse med åbningsweekenden den 27. og 28. juni er der Historisk Festival i de smukke gårdrum på Møntergården. Møntergården bliver befolket af en skønsom blanding af vikingekrigere, middelalderhåndværkere og renæssancebisper, så der er garanti for en ualmindeligt spændende og spraglet oplevelse for hele familien. Omdrejningspunktet er historisk håndværk, og nogle af landets bedste på området demonstrerer deres kunnen. Pottemagere, smede, billedskærer og mange andre står klar til at tage imod museets gæster, og føre dem tilbage i tiden. Til dengang hvor Odense var en de vigtigste byer i Danmark, og hvor dronningen boede i byen.

Yderligere information fås ved henvendelse til projektudvikler Anneken Appel Laursen på tlf. 2488 1915 eller haal@odense.dk .

Lene Pedersen
Marketingchef
Om udstillingen Byens Liv

Møntergården
Overgade 48, 5000 Odense C
Åbent tirsdag til søndag kl. 10.00-16.00
Entre voksne 25 kr. Børn og unge under 18 år gratis.

www.museum.odense.dk