Nu vises filmen De Vilde Svaner i H.C. Andersens Hus

20. november 2009

Fra den 28. november og resten af 2009, kan man hver lørdag og søndag kl. 11.00 og kl. 14.00 se filmen "De Vilde Svaner" i biografen i H.C. Andersens Hus.

H.M. Dronningens decoupager og dragter, som er skabt til filmatisering af eventyret ”De Vilde Svaner”, har været udstillet i H.C. Andersens Hus i et par måneder og kan fortsat ses i museet året ud. Herefter flyver udstillingen videre til varmere himmelstrøg i henholdsvis Mexico, Amerika og Kina. Men inden da, kan man nu også se filmen i museets biograf og dermed fuldende oplevelsen af udstillingens flotte decoupager og dragter.

Filmen ”De Vilde Svaner” er optaget ved hjælp af green screen-teknik, hvor skuespillerne spiller foran et grønt lærred. Herefter er Dronningens decoupager indsat digitalt som scenografisk baggrund. Skuespillerne bevæger sig derfor bogstavelig talt rundt i den papirklippede scenografi, hvilket skaber et helt unikt univers.

”De Vilde Svaner” handler om prinsesse Elisas dramatiske rejse i forsøget på at frelse sine brødre fra den mørke trolddom, de er underlagt af deres onde stedmor.

Hovedrollerne i De Vilde Svaner spilles bl.a af Stine Fischer Christensen, Jens Jørn Spottag, Benedikte Hansen, Helle Hertz, Ghita Nørby, Søren Sætter-Lassen og Thure Lindhart.
Filmen er instrueret af Ghita Nørby og Peter Flinth og produceret af JJ film i tæt samarbejde med Dronning Margrethe II – som du også kan se i en lille statistrolle, hvis du holder godt øje.

Spilletidspunkter: fra den 28.11. hver lørdag og søndag kl. 11.00 og kl. 14.00
Varighed: 60 min.
Anbefalet alder: fra 11 år
Antal pladser: 35
Pladsreservation på tlf. 6551 4601 samt evt. restpladser i museet på visningsdagen.
Det er gratis at se filmen når entreen er betalt. Børn og unge fri adgang.

SE TRAILER HER