Find lokalhistorien med et museklik

05. maj 2009

En ny hjemmeside samler informationer om historie, kunst og kultur, så man kan se det hele ét sted, når man vil forberede sommerferien eller søndagsturen.

Historisk Atlas, som hjemmesiden hedder, gør det lettere at finde oplysninger om seværdigheder og historiske begivenheder i det sydlige Danmark.

Atlasset bygger på de såkaldte GIS-kort, som er landkort i elektronisk format. Med musen kan man klikke sig rundt på kortet og finde oplysninger om historiske bygninger, steder, personer og begivenheder.

Atlasset er en guldgrube for lokalhistorisk interesserede, som nu ved hjælp af internettet kan gå på opdagelse på landkortet og finde informationer, de ellers skulle have været på arkivet, museet og biblioteket for at få.

Odense Bys Museer har været med siden begyndelsen, hvor Historisk Atlas Fyn lanceredes i december 2006. Erfaringerne fra dette site kombineret med teknisk udvikling af nye elementer og en helt ny brugerflade betyder, at websitet  kan rumme viden om den lokale historie fra hele region Syddanmarks meget forskellige arkiver, biblioteker og ikke mindst museer.

Historisk Atlas åbnes af Regionrådsformand Carl Holst mandag den 4. maj kl. 14.30, hvorefter borgerne har mulighed for fremover at opleve den lokale historie med ganske få museklik.

Yderligere oplysninger får hos Anneken Appel Laursen på tlf. 6551 4615 eller
2488 1915.

Error loading MacroEngine script (file: /OBM/Footer.cshtml)