"Musick for a King"

26. oktober 2009

Søndag den 1. november kl. 15 i Carl Nielsen Museet, præsenterer Det Fynske SangSelskab koncerten ”Musick for a King” med musik, som man hørte ved Christian IV´s hof.

Søndag den 1. november kl. 15 i Carl Nielsen Museet, præsenterer Det Fynske SangSelskab koncerten "Musick for a King" med musik, som man hørte ved Christian IV´s hof. Det er sopranen Katrine Dyrehauge og mezzosopranen Sofie Dyrehauge, der sammen med Anne-Mette Skovbjerg på lut og Majbritt Christensen Young på forskellige blokfløjter og travers vil underholde med værker af bl.a. Terkelsen, Dowland og Monteverdi. Musikken bliver ledsaget af små historier og anekdoter om kongen, komponisterne og livet ved hoffet.

Christian IV var meget interesseret i kunst, og udenlandske musikere blev i stort antal ansat ved hoffet. Én af dem var den berømte lutspiller og komponist John Dowland, hvis kompositioner danner rammen for eftermiddagens program.

Læs mere på www.detfynskesangselskab.dk

Gratis adgang for selskabets medlemmer.

Entre: ikke medlemmer: 85 kr., studerende: 45 kr.

Carl Nielsen Museet
Claus Bergs Gade 11, 5000 Odense C

Koncerten med Det Fynske SangSelskab er én af tre koncerter i Carl Nielsen Museet. Se Kalenderen for nærmere oplysning om de to andre koncerter.

Det Fynske SangSelskab:

Katrine Dyrehauge Roos:

Uddannet i sang ved det Fynske Musikkonservatorium, hvor hun i juni 2001 tog diplomeksamen med speciale i tidlig musik og kirkemusik. Har deltaget i masterclasses i New York, London, Salzburg og hos Reinold Kubrik og Emma Kirkby, og har nu sit virke som solist med tilknytning til flere barokensembler i Danmark. Uddannet i Voiceembodiment, en 2-årig uddannelse i sang og kropsterapi for professionelle sangere under ledelse af Anne Rosing-Schow, Kbh. Sidder i bestyrelsen i Det Fynske Sangselskab, arbejder som operaguide og underviser i sang.

Sofie Helene Juul Dyrehauge (ikke på foto):

Uddannet klassisk sanger og musikpædagog på Det Fynske Musikkonservatorium i 2003. Har deltaget i masterclasses i Malmø, London og Blankenburg (tidlig musik) samt medvirket som korsanger i flere forestillinger på Den Fynske Opera. Er operaguide i Italien, underviser i sang og arbejder freelance som sanger. Har netop påbegyndt den 2-årige efteruddannelse for sangere og sangpædagoger, "VoiceEmbodiment", i København under ledelse af Anne Rosing-Schow.

Majbritt Christensen Young:

Musikerperformer diplomuddannelse fra Det Fynske Musikkonservatorium 2002 med fokus på ny musik og interaktiv performance. Fortsatte studier på traversfløjte på Tidlig Musik linien med speciale i barokmusik og opførelsespraksis. Blev den første uddannet fra et dansk musikkonservatorium med traversfløjte som hovedfag i 2004. Aktiv kammer- og orkestermusiker med bl.a. Ensemble Zimmermann samt solovirksomhed i ind- og udland. Underviser i blokfløjte ved Nordfyns Musikskole og Mideast Early Musik Workshop i Pittsburg, USA.

www.majbrittchristensen.com

Anne-Mette Skovbjerg:

Uddannet guitarist fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2003 med udmærkelse og højeste karakter. Medstifter af Art on Stage og Art of Orfeus, som står bag flere anmelderroste scenekunstprojekter i Århus og København. Solist ved Sveriges største guitarfestival  "Gitarakademi Ingesund" i 2005. Uropført dansk og svensk musik i New York, Philadelphia, Danmark og Sverige og indspillet flere cd´er. Spiller lut i Sarabanda og underviser på Viborg Musikskole og MGK.

www.annemetteskovbjerg.dk