Pris til Møntergårdens arkitekter

07. december 2009

Vinderne af arkitektkonkurrencen på Møntergården Maali & Lalanda A/S er nu blevet hædret for deres restaurering og ombygning af Masteskurene og Mærsehuset på Holmen.

Bygningerne er blandt de 8, der i år er præmieret af Københavns Kommune for godt og smukt byggeri og i selskab med blandt andet DR’s koncerthus af den franske arkitekt Jean Nouvell.

Lige som i vinderforslaget til Møntergården, viser den spansk-danske arkitekt-duo en særlig indlevelse og evne til gennem kreative og unikke løsninger at styrke de eksisterende historiske rammer ved meget følte og velovervejede indgreb.

Masteskurene er i deres ydre nænsomt restaureret med stor respekt for bygningernes karakteristiske arkitektur, der med deres rytmisk gentagne tegltage er en fast forankret del af den historiske bygningsoverlevering fra sejlskibenes tid på Holmen. I det indre har arkitekterne med nye aflange ovenlys givet nyt lys og liv til bygningernes indre og andre nødvendige tilføjelser er udformet som fritstående elementer, så de åbne rum stadig kan opleves i deres helhed. Et andet eksempel på de meget følte og velovervejede indgreb er isoleringen af skurenes ydervægge, der kun består af en simpel bræddebeklædning uden på bindingsværkskontruktionen. Isoleringen er udført med 3 lags-termoruder beklædt med lærred i felterne mellem bindingsværket. Bindingsværkskonstruktionen opleves i sin helhed, og solstråler, der spejles i de omkringliggende kanaler slippes gennem sprækker i træbeklædningen og optræder som en diffust men levende påmindelse om nærheden og tilknytningen til vandet.

”Det er med glæde, at vi modtager nyheden om, at Møntergårdens arkitekter hædres for deres arbejde med Masteskurene og Mærsehuset” udtaler museumschef Torben Grøngaard Jeppesen og fortsætter: ”Men overrasket er vi ikke. De takter, arkitekterne har vist i behandlingen af Masteskurene, er en af grundene til at de er udvalgt blandt de 54 ansøgere, der i sin tid ønskede at deltage i arkitektkonkurrencen. De har til fulde indfriet vore forventninger og hædringen bekræfter os kun i at vi med dem som arkitekter kan forvente noget helt særligt.”

Læs mere om præmieringen her

Flere informationer fås ved henvendelse til arkitekt Jan Bo Jensen på tlf. 6551 4692.