Fri adgang til Fynsk Kunstmuseum på valgdagen

11. november 2009

Dette er ikke valgflæsk! Fri adgang til Fyns Kunstmuseum på valgdagen.

Når der er valgdag på tirsdag den 17. november vil Odense Bys Museer benytte lejligheden til at inviterer indenfor på Fyns Kunstmuseum – helt gratis. Det er ikke valgflæsk, men blot en god lejlighed til at præsentere Fyns Kunstmuseums helt nye ophængning af kunst for byens borgere. Et af byens store stemmesteder er nemlig valglokalet for i Jernbanegade 20, der ligger lige overfor Fyns Kunstmuseum, hvor mange mennesker dagen igennem vil komme forbi – så er der rig mulighed for en ekstra oplevelse i museets flotte udstillinger.

Så på gensyn på Fyns Kunstmuseum, Jernbanegade 13, Odense C. Åbent kl. 10 – 16.

Yderligere information fås ved henvendelse til Gertrud Hvidberg-Hansen på tlf. 6551 4642.

Fakta om nyophængningen på Fyns Kunstmuseum:

Dansk kunst i perspektiv
Oplev 250 års dansk maleri, skulptur, tegning og grafik i flotte og farverige arkitektoniske rammer! Fyns Kunstmuseum er beliggende i hjertet af Odense i en klassisk museumsbygning fra 1885. Året rundt arrangeres der blandt andet udstillinger, omvisninger, foredrag, koncerter, tegnekurser, børneaktiviteter, som giver nye perspektiver på kunsten.

Samlingen præsenteres kronologisk med nedslag i dele af samlingen: 1700-tallets romantiske kunst samt portrætter og landskaber fra 1800-1850. Der vises markante eksempler på de realistiske og symbolistiske strømninger omkring år 1900, mens vitale naturalisme i årene 1910-30 viser sig i Fynboernes kunst.
Dansk modernisme 1910-1945 er repræsenteret med udsøgte værker. Den fantasirige spontan-abstrakte kunst fra årene 1935-1960 kan opleves i værker af en række velkendte kunstnere.
Fyns Kunstmuseum er specialmuseum for konkret kunst, der dyrker form, linje, geometri og farve, og viser derfor væsentlige værker af sammenslutninger som Linien og Linen II fra perioden 1930-80. Efter den konkrete kunst følger kunstnere, der i 1970’erne og fremefter inddrager teknik og naturvidenskabelige systemer i såvel maleriet som skulpturen. Arkitektoniske former og stilhistoriske citater præger derimod de postmoderne værker fra 1980 og frem til i dag.

I udstillingslokalet ”På stregen” vises skiftende udstillinger fra museets samling af ca. 3500 tegninger og grafiske værker.