Anderseniana 2009

15. januar 2010

Nu er årbogen Anderseniana 2009 på gaden, med spændende artikler om den nyeste forskning i H.C. Andersens liv og værk.

I årenes løb er det blevet til mange bidrag, der hver især har været med til at belyse forskellige facetter af forfatteren og mennesket H.C. Andersen. Publikationen Anderseniana udkom første gang i 1933 som resultat af et samarbejde imellem H.C. Andersens Hus og foreningen H.C. Andersen samfundet. Anderseniana har siden da været et årligt tilbagevendende fænomen og fungerer i dag som Årbog for H.C. Andersens Hus.

I Anderseniana 2009 kan man bl.a. læse om Dronning Margrethe II’s arbejde med ”De Vilde Svaner. I et længere interview fortæller Dronningen om sit arbejde med decoupager og kostumer til filmatiseringen af H.C. Andersens eventyr ”De vilde Svaner”.

Artikeloversigt

Om arbejdet med "De Vilde Svaner"
Interview med Dronning Margrethe II

De vilde Svaner
Af Ejnar Stig Askgaard og Ane Grum-Schwensen

My work on Andersen's fairy tales
Af Lyuben Zidarov

H.C. Andersens kongeniale illustrator Herluf Jensenius
Af Hilding Ringblom

H.C. Andersen og modernitetens problematiske velsignelse
Af Aage Jørgensen

Det romantiske ophav - komparativ traditionshistorisk analyse af "Den lille Havfrue" og "Dryaden"
Af Kristoffer Verholt

Andersen and Tradition: Animal Tales and "Zaubermärchen"
Af Viggo Hjørnager Pedersen

H.C. Andersens tilbageblik på sit forhold til Henrik Hertz
Af Ib Ydebo

Berømmelsens bolig - H.C. Andersens Hus i et litteraturvidenskabeligt perspektiv
Af Martine Ingvorsen

Anderseniana 2009 er udgivet af Forlaget Odense Bys Museer og kan købes i museumsbutikken i H.C. Andersens Hus eller ved henvendelse til Odense Bys Museer på tlf: 6551 4601 / museum@odense.dk. Bogen er på 127 sider. Uindb., Illu. Pris 180,00 kr.

Yderligere information fås ved henvendelse til overinspektør Ejnar Stig Askgaard på tlf. 6551 4658.