Kunstnerens Atelier

11. oktober 2010

I efterårsferien åbner et atelier på Fyns Kunstmuseum. Her kan børn og voksne opleve nogle af de genstande, som findes i kunstnerens atelier: farvepigmenter, udstoppede dyr, gipser, fotografier, farveplancher og skitser, der alt sammen fortæller om, hvorfra kunstneren henter sin inspiration og hvilke arbejdsmetoder og teknikker, kunstneren benytter sig af.

Atelieret består af to rum og har to funktioner. Det første er indrettet som et rigtigt kunstneratelier og er opbygget med hjælp og inspiration fra kunstneren Jes Fomsgaards private atelier. Når man træder ind i atelieret er det som om, man træder ind i et privat kunstneratelier og kunstneren lige er gået ud af døren og er tilbage om et øjeblik. Man kan mærke at rummet nærmest dirrer af historier og kreativitet, og man får lyst til at røre og kigge på hylderne og undersøge skitserne.

Kunstneratelieret er et pilotprojekt, som løbende vil blive udviklet. Allerede nu er der lagt planer for en udvidelse af projektet i efteråret 2011, hvor museets gæster får mulighed for at opleve de to fynske kunstnere Dan Jensen og Jes Fomsgaard skabe en moderne kunstnerisk fortolkning af et af Fyns Kunstmuseums mest elskede værker - H.A. Brendekildes "Udslidt" fra 1889.
Læs mere i seneste udgave af Nyt fra Odense Bys Museer.

I det andet rum finder man Børnenes Atelier som er indrettet således, at børn kan sætte sig ind og tegne eller male, når de besøger museet med deres familie. Som gæst på museet - barn eller voksen - vil man således kunne finde farver og papir og masser af inspiration til selv at være kreativ. Børnenes Atelier er altid åbent, så kig ind når du trænger til en kunstpause.

Efterårsferie i Børnenes Atelier
Maleworkshop
18.10. - 22.10. kl. 11.00 - 13.00

I efterårsferien gælder det om at have øjnene på stilke og fantasien foldet ud, når Fyns Kunstmuseum inviterer børn og deres voksne til maleworkshop. Med skitseblokken under armen går turen rundt til alle de kendte fynske maleres farvesprudlende malerier. Vi skal se på fugle hos Johannes Larsen, hjem i Fritz Sybergs solbeskinnede stue og med Peter Hansen ud og vogte køer i Svanninge bakker. Vi slutter i Børnenes Atelier, hvor små lærreder og maling står klar, så du selv kan få lov til at svinge penslerne og lade farverne og fantasien få frit løb.

Børnenes kunstværker bliver efterfølgende udstillet på Fyns Kunstmuseum i det nyåbnede Børnenes Atelier frem til den 12. december.

Arrangementet sker i samarbejde med den fynske kunstner Dan Jensen.

Vejledende alder fra 5 år. Varighed ca. 2 timer.
Tilmelding ikke nødvendig. Der er begrænset plads i værkstedet og lidt ventetid kan forekomme.

Fri adgang for børn.

Fyns Kunstmuseum
Jernbanegade 13, 5000 Odense C
Åbent alle dage i uge 42 kl. 10-16.
Entre voksne 60 kr. Børn gratis.