H.C. Andersen-brevbase online

15. januar 2010

Fredag den 22. januar kl. 14.00 går H.C. Andersen-brevbasen online.

H.C. Andersen-brevbasen indeholder alle kendte breve og skriftlige meddelelser fra og til H.C. Andersen – og det er ikke småting. Der er indtil videre kendskab til ca. 11.400 breve, og i H.C. Andersen-brevbasen kan man ikke bare orientere sig om, hvor disse breve befinder sig, man kan ind til videre studere indholdet af de godt 8.800 breve, som pt. er transskriberet. Man kan således på elektronisk vis søge på kryds og tværs i digterens personlige papirer, hvoraf ca. 20% aldrig har været offentliggjort før.

H.C. Andersen-brevbasen er resultatet af et mangeårigt samarbejde mellem Odense Bys Museer og H.C. Andersen Centret, Syddansk Universitet. Det store arbejde har foregået sideløbende med de to institutioners øvrige arbejde og er blevet til uden nogen form for støttemidler. Arbejdet er dog ikke afsluttet endnu, men er snarere et første skridt i tilgængeliggørelsen af H.C. Andersens personlige skrifter. Når H.C. Andersen-brevbasen er finpudset og gjort komplet, vil den ikke blot have national, men også international interesse, idet mange af digterens breve er forfattet på fremmedsprog så som tysk, engelsk og fransk.

Se indslag om brevbasen fra TV2/FYN

Offentliggørelsen af H.C. Andersen-brevbasen festligholdes ved et arrangement på
Møntergården, Overgade 48, Odense C, fredag den 22. januar kl. 14.00.

Pressen er naturligvis velkommen.

Til offentliggørelsen vil ph.d. Kathrine Lilleør causere om H.C. Andersen og prof. Sven Hakon Rossel vil divertere de fremmødte med et veloplagt indslag om H.C. Andersen som brevskriver. H.C. Andersen Centret og Odense Bys Museer byder desuden på et glas og lidt mundgodt i dagens anledning.

Yderligere information fås ved henvendelse til

Overinspektør Ejnar Stig Askgaard, H.C. Andersens Hus, Odense Bys Museer på tlf. 6551 4658 / e-mail: esas@odense.dk   eller
Professor Johan de Mylius, H.C. Andersen Centret, Syddansk Universitet på tlf. 6550 3170/ e-mail: jdm@litcul.sdu.dk