Fantastiske papirklip - Rundvisning med kunstneren den 30.1.

31. januar 2010

- Karen Bit Vejles fantastiske papirklip i H.C. Andersens Hus. Rundvisning med kunstneren på åbningsdagen lørdag den 30.1.

Bit 2.jpg

Fredag den 29. januar kl. 13.00 er der fernisering på udstillingen ”Med Saksen som Pensel” i H.C. Andersens Hus. Udstillingen præsenterer papirklip i særklasse, af den dansk-norske psaligraf Karen Bit Vejle.

Bit klipper usædvanlig store papirklip af ypperste klasse og er en af Europas få psaligrafer. Psaligrafi betyder 'kunsten at male eller tegne med saks'. Igennem mere end 35 år har Bits papirklip udviklet sig fra små gækkebreve til store, meget komplicerede billedklip. Hun har udviklet sin egen, helt personlige teknik og stil indenfor denne kunstform, og er i dag én af de få i Skandinavien, som klipper på et højt teknisk og kunstnerisk niveau. Bits fantastiske papirklip er skabt af ét stykke papir og klippet udelukkende med saks.

Bit 3.jpgOmvisning i udstillingen med Karen Bit Vejle
Lørdag den 30.1. kl. 10.30 og kl. 12.30 (ca. 45 min)
På udstillingens første åbningsdag er der mulighed for at opleve kunstneren selv fortælle om sit arbejde med værkerne i udstillingen. Få en unik rundvisning i udstillingen, når Bit fortæller om hvordan hendes papirklip bliver til, om arbejdsprocessen med saks og papir og om historierne, som knytters sig til hvert eneste psaligrafiske værk.

H.C. Andersens Hus, Bangs Boder 29, 5000 Odense C

Læs mere om udstillingen

Yderligere information fås ved henvendelse til overinspektør Ejnar Stig Askgaard på tlf. 6551 4658.