J.K. Rowling får H.C. Andersen Litteraturpris

02. september 2010

J.K. Rowling modtager H.C. Andersens Litteraturpris den 19. oktober i Odense. Du har chancen for at komme med til prisoverrækkelsen, som bl.a. byder på storslået musik fra Harry Potter-filmene fremført af Odense Symfoniorkester.

Den britiske forfatter til bøgerne om Harry Potter, Joanne K. Rowling modtager H.C. Andersens Litteraturpris den 19. oktober 2010 i Odense. Prisen virkeliggøres gennem et samarbejde mellem Odense Kommune, H.C. Andersen Litteraturpriskomité, Gyldendal og en række private sponsorer.

Formålet med prisen er at hylde H.C. Andersens indflydelse på forfattere i hele verden ved at udvælge prismodtagere, hvis forfatterskab kan knyttes til H. C. Andersens navn og livsværk f. eks. gennem genremæssige ligheder eller fortællekunstneriske kvaliteter.

Prisen er indstiftet af den privat H. C. Andersen Litteraturpriskomité (H. C. Andersen Literature Prize Committee) og er på 500.000 kr., som er indsamlet gennem private sponsorer. Litteraturprisen består desuden af en bronzeskulptur af H. C. Andersens "Den Grimme Ælling" udført af billedhuggeren Stine Ring Hansen.

H.C. Andersen Litteraturpriskomité består af: Jens Olesen (formand), Caroline Søeborg Ahlefeldt-Laurvig-Bille, Birgitte Bøgh-Sørensen, Benny Nybo og Stig Nordestgaard.

Prisen overrækkes i Odense, hvor en anden kendt eventyrdigter er født. H. C. Andersen og J.K. Rowling har flere ligheder. Begge kommer fra trange kår, har arbejdet sig op, og har opnået stor anerkendelse i hele verden for deres forfatterskab. De skriver begge eventyr, som henvender sig til både børn og voksne, og så har de begge stor respekt for netop børnene. H. C. Andersen var sin tids store eventyrfortæller - en rolle som Harry Potters mor J.K. Rowling må siges at have indtaget i vores tid.

Dette er nogle af grundene til, at Odense er vært, når Joanne K. Rowling kommer til byen - og prisen overrækkes dermed i helt naturlige og eventyrlige rammer.

Ydermere har Odense en god tradition med at afholde Harry Potter-festival for byens børn, som deltager engageret i de magiske dage i oktober, hvor festivalen løber af stablen.

Odense Kommune er glade for værtsskabet. Samarbejdet med den private H.C. Andersen Litteraturpriskomité er et godt eksempel på, hvordan der kan skabes synergi mellem gode private kræfters initiativer og en offentlig virksomhed.

Yderligere presseinformation:
Ellen Drost, afdelingschef i Kultur, tlf.: 6551 2800, e-mail: drost@odense.dk
Trine Spliid Bech, kulturkonsulent, tlf.: 6551 2802, e-mail: tsbe@odense.dk

H.C. Andersens Hus åbnet for publikum den 19.10. kl. 13.30 - 18.00
Grundet J.K. Rowlings besøg i Odense er der ændrede åbningstider i H.C. Andersens Hus den 19.10. 2010. Der er adgang for publikum kl. 13.30 - 18.00.

Magiske J.K. Rowling i Odense Koncerthus
19. oktober kl. 10.30
Billetsalget starter fredag den 3. september kl. 10.00 på odensesymfoni.dk - fyensbilletten.dk - Billettelefon 63121314.

Det bliver en magisk oplevelse, når to af verdens mest berømte eventyrdigtere mødes i Odense Koncerthus den 19. oktober 2010. Forfatteren til Harry Potter-bøgerne, J.K. Rowling, kommer til Odense for at modtage H.C. Andersens Litteraturpris. Prisen bliver overrakt af H.K.H Prinsesse Marie ikke langt fra den berømte digters barndomshjem, så de naturlige og eventyrlige rammer er helt på plads for prisoverrækkelsen! J.K. Rowling takker for prisen med en tale.

Du har chancen for at komme med til prisoverrækkelsen, som bl.a. også byder på storslået musik fra Harry Potter-filmene fremført af Odense Symfoniorkester. Konferencier Preben Kristensen binder med sin vanlige varme hele arrangementet sammen til en festlig oplevelse for både store og små.

Fotograf: Anja Ankerstjerne

Harry Potter Festival i Odense
18.-20. oktober 2010
Kom på udflugt med Hogwarts-ekspressen og deltag i en masse magiske aktiviteter på Flakhaven og i Eventyrhaven på hele to magiske markedsdage. Der vil være masser at se og prøve, og hele familien kan gå på opdagelse i de mange sjove boder, hvor børnene bl.a. kan teste deres mod og finde alt, hvad en små hekse- og troldmandsaspiranter kan få brug for.
Se programmet her