Den Fynske Landsby 2010

17. marts 2010

Ny sæson i Den Fynske Landsby skydes i gang i Påsken den 1. april med endnu flere frivillige hænder til at fortælle vores kulturhistorie, nye aktiviteter, festligt dukketeater og med nye bøger om Den Fynske Landsby - både til kaffebordet og som guide under besøget.

Flere er frivillige til Levende Historie
De sidste par år har Odense Bys Museer gjort en stor indsats for at udvide Den Fynske Landsbys korps af frivillige medarbejdere til den levende formidling (Levende historie). Og interessen har været overvældende. Endnu en gang meldte en stor gruppe af dygtige og entusiastiske mennesker sig under fanerne. Den Fynske Landsby kan derfor bryste sig af, at Levende Historie nu har mere end 90 formidlende aktører, som alle behersker evner til at udføre et specifikt håndværk eller håndarbejde, som indgår i museets formidling af traditionelle arbejdsmetoder.
Den store gruppe formidlere i Levende Historie betyder, at der vil være endnu flere dage med aktiviteter lige fra sæsonstarten 1. april og frem til museet lukker sæsonen efter efterårsferien.
I 2010 er der i aktiviteterne fokus på biavl, bondekonens daglige sysler og håndarbejde, karlens og smedens arbejde og maden i Præstegården. Foruden ovenstående er der naturligvis en lang række andre aktiviteter i løbet af året. Der er husflidsdage, ølbrygning, håndværkerdage, koncerter, teater, markarbejde, skumringsture og meget mere. Aktiviteterne kan findes i web-kalenderen.

Lille Claus & Store Claus - som dukketeater
I juli 2010 får Den Fynske Landsby besøg af dukketeatret Svanen - dansk-tjekkisk dukketeater, der optræder med H.C. Andersens eventyr Lille Claus & Store Claus. Det er en humoristisk og musikalsk marionetdukke-forestilling for hele familien opført udendørs fra Svanens teatertrailer. Dukketeaterforestillingen bringer for en stund familien ind i et sjovt og musikalsk eventyrunivers, befolket med kloge og mindre kloge landboer fra 1800-tallet. Mød bondemanden med den forunderlige sygdom, at han ikke kan tåle at se degne, bondemandens yndige kone, degnen, den hidsige kromand og alle de andre figurer fra H.C. Andersens skønne eventyr.
Teaterforestillingen kan opleves 8. juli - 31. juli, torsdag til søndag kl. 11.30 og 13.30 og bliver til med støtte fra Odense Kommune, Kultur.

Ny guidebog til Den Fynske Landsby
I 2010 vil et besøg i Den Fynske Landsby kunne ske med en ny og forbedret handy guidebog ved hånden. I den nye guide, som udkommer i foråret, kan man naturligvis læse om alle museets bygninger, men der er også viden at finde om bl.a. dyr, haver og nogle af de "mærkelige" genstande, som findes i de gamle huse. Desuden fortæller vi i den nye guidebog om de virkelige fynske landsbyer og det liv, der blev levet i dem i 1800-tallet.
Guidebogen udgives på Forlaget Odense Bys Museer og udkommer på dansk og engelsk. Bogen kan købes til 48 kr. i museumsbutikken i Den Fynske Landsby eller via Forlaget Odense Bys Museer.

En fortryllende fotografisk fortælling

Ved årsskiftet udgav Forlaget Odense Bys Museer en fascinerende fotografisk fortælling om Den Fynske Landsby, hvor læseren inviteres inden for i et landsbymiljø, som det kunne have set ud på H.C. Andersens tid. Bag bogen står Mogens Winther fra WintherGrafik, Odense, der har fulgt Den Fynske Landsby og dens liv intenst gennem flere år. Når vejret og lyset var i fotografens ønskede format, gik turen til museet, hvor kameralinsen stillede skarpt. Odense Bys Museers museumschef, Torben Grøngaard Jeppesen, har tilført bogen en indledning, som fortæller om Den Fynske Landsbys baggrund og skrevet billedteksterne.
Bogen kan købes i museumsbutikken eller på museets netbutik. Pris 248 kr.

Yderligere information fås ved henvendelse til museumsformidler Benedikte Jeppesen på tlf. 2488 1918.

Læs mere om Påsken i Den Fynske Landsby.