Åben jernalderlandsby

12. oktober 2011

Arkæologerne fra Odense Bys Museer byder velkommen til åben udgravning i Sønder Nærå.

Mandag den 17. oktober byder arkæologerne velkommen til åben udgravning i Sønder Nærå, hvor det er muligt at se og prøve kræfter med arkæologien. Det nye boligkvarter er netop nu ved at blive undersøgt af arkæologerne fra Odense Bys Museer, og det har vist sig, at mennesker slog sig ned hér for første gang omkring 2.000 år før Kristi fødsel og begyndte at dyrke landet.

Sølvsmykke fra 200-300-tallet

I løbet af jernalderen, for omtrent 1500 år siden, udvikles et helt landsbysamfund bestående af flere samtidige gårde, landsbyens døde blev gravlagt på en ganske nærliggende gravplads og ikke langt fra landsbyen ligger et område, hvor folk igennem århundreder ofrede større og mindre genstande til de højere magter.

Udgravningen er åben mellem kl. 10 og 18, hvor man kan opleve arkæologerne arbejde, mens der kl. 14 og 17 vil blive vist rundt af en af museets arkæologer og fortalt om selve udgravningen og de spændende fund. For børn og voksne vil det være muligt at lege arkæolog og grave ned i bronzealderen med graveske og pensel.

Kom og lær om livet mellem himmel og jord i Sdr. Nærå i jernalderen.

Tid: Mandag den 17. oktober kl. 10-18 (rundvisning dog kun kl. 14 og kl. 17)

Sted: Sønder Nærås kommende boligkvarter ved Hestehavevej 15. Terrænet kan være ufremkommeligt alt efter vejrfolhold - så medbring fornuftigt fodtøj.