Kom med på museum - det er vildt sjovt

11. februar 2011

Odense Bys Museer lancerer oplevelseshæfter til børn og deres voksne

Fire finurlige og farvestrålende hæfter, der handler om museer - helt i børnehøjde, har set dagens lys. De 3-7 årige kan nu sammen med deres voksne komme helt tæt på livet i gamle dage i Den Fynske Landsby, tæt på kunsten på Fyns Kunstmuseum, tæt på Odense i gamle dage i Møntergården og helt tæt på H.C. Andersen i H.C. Andersens Hus.
De fire billedrige hæfter indeholder alle forslag til opgaver der kan udføres på museet, aktiviteter der kan laves hjemme, "bobler" med spørgsmål til samtale og eftertanke, ideer til sange og historier, der har med emnet at gøre - og en hel række andre elementer.
Museumsfolk fra Odense Bys Museer har haft et unikt samarbejde med en lang række pædagoger fra børnehuse i Odense Kommune. Alle har bidraget med gode idéer og tilbagemeldinger, og ikke mindst med energi, engagement og stor faglighed: Sammen har vi skabt et materiale, som vi er rigtig stolte af.

Helt tæt på
Hæfterne giver vidt forskellige muligheder for at opleve alt det museerne kan byde på, på en anderledes måde. I hæftet fra Fyns Kunstmuseum slippes fantasien løs og man opfordres til at stå på hovedet. Kunsten skal nemlig opleves med kroppen. Der arbejdes med farvernes humør og man bliver taget helt med ind i et billede. Møntergårdens hæfte tager fat på begrebet tid og på mordet på Knud den Hellige. På siden om sygdomme kan man lære at lave sit eget blod og sår. Mere fredeligt går det for sig i Den Fynske Landsby, hvor det handler om familieliv, mad i gamle dage og børns leg. Endelig er der H.C. Andersens Hus, der tager fat i alt det H.C. Andersen kunne, for eksempel at folde, klippe, klistre, fortælle og lytte. Noget som alle børn også kan.

Voksne får en hjælpende hånd
Det skal være sjovt for førskolebørn at besøge museerne i Odense. Så derfor er hæfterne også til deres voksne. Her er nemlig stof til mange samtaler og oplevelser barn og voksen imellem. Det har også været vores mål at hjælpe med at løse en af de opgaver, som indgår i børnehavernes pædagogiske læreplaner, nemlig at præsentere børnene for kulturelle udtryksformer og værdier. Det har By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune syntes var så god en idé, at de har sikret at hæfterne uddeles til samtlige børnehuse i Odense i april. Hæfterne er samtidig Odense Bys Museers tilbud til førskolebørnene i Odense Kommune, når de kommer på besøg med deres kulturpas i hånden.
Hæfterne kan dog allerede nu købes i løssalg i museumsbutikkerne til en pris af 48 kr. eller 4 hæfter for 148 kr.

Yderligere information fås ved henvendelse til Projektudvikler Anneken Appel Laursen, tlf. 6551 4615 eller e-mail haal@odense.dk