Ny sæson i Den Fynske Landsby skydes i gang med en stor aktivitetsdag

31. marts 2011

Et gammelt vejrvarsler for april lyder: "For april er det et heldigt tegn, når den giver varme og dygtig regn". Så vi håber på en aprildag med masser af sol og ingen regn, når Den Fynske Landsby efter en lang vinter den 1. april igen åbner husene og byder gæster fra nær og fjern velkommen til en ny sæson.

Det fejrer vi søndag den 3. april kl. 11.00 - 15.00 ved en stor aktivitetsdag, hvor du kan opleve mange af de aktiviteter, som Den Fynske Landsby har på programmet året igennem. For Landsbyens formidlere i Levende Historie er det også en dag med mulighed for at hilse på hinanden igen efter vinteren, så der er lagt op til liv og leben alle vegne:

 På legepladsen og i skolen er der børneaktiviteter og folkemusik.
 I Præstegårdens køkken bager kokkepigerne pandekager - som serveres med sukker og sirup.
 I forvalterboligen byder kniplepigerne indenfor i deres lille stue og viser deres svære håndarbejde.
 De fine fruer på Fjelstedgården laver det smukkeste håndarbejde med broderi, orkering og hulsømme.
 I huggehuset arbejder karlen og i smedjen kan varmen fra essen mærkes, når smeden laver hestesko og beslag.
 Uldkonerne karter og spinder og på Torupgården farver madmor æg til påske.
 Kaperkørerne giver en gratis hestevognstur, så måske du kan få en tur med en hestevogn, der har hele 4 heste spændt for.

Så kig forbi i Den Fynske Landsby til denne store aktivitetsdag - der er noget at opleve for alle.

Den Fynske Landsby har et stort aktivitetsprogram med Levende Historie helt frem til december. Museet har et korps af omkring 90 formidlere som man kan møde på enkeltdage - f.eks. smeden, kniplepigerne, karlen i huggehuset, husflidsfolk køkkendamerne eller restaurering af huse. I weekenderne arbejdes der med længerevarende aktiviteter såsom ølbrygning, arbejde med uld, markarbejde osv. Også er der naturligvis skuet helt op for aktivitetsniveauet i ferieperioderne til sommer og efterårsferien.

Kig i kalenderen på www.museum.odense.dk og få inspiration til et besøg i Den Fynske Landsby.

Yderligere information
fås ved henvendelse til formidlingsleder for Levende Historie Benedikte Jeppesen på tlf. 2488 1918.

Den Fynske Landsby
Sejerskovvej 20, 5260 Odense S