Sommerliv i Den Fynske Landsby

20. juni 2011

Den 1. juli sættes der for alvor gang i aktiviteterne i Den Fynske Landsby. Sommeren igennem vil formidlerne fra Levende Historie sørge for liv og stemning med deres flotte dragter, gøremål og sysler.

1. juli - 14. august 2011

Den Fynske Landsby er genskabt som et helstøbt fynsk landsbymiljø med huse og gårde, blomstrende haver, gadekær og husdyr - alt sammen omgivet af dyrkede marker og helt som det så ud på H.C. Andersens tid.

Måske kommer bonden og hans heste forbi på deres vej til arbejdet i marken, eller du møder lillepigen, når hun henter vand og vogter gæs. Desuden bliver komfuret tændt op, så madmor kan lave gammeldags retter - og hun deler gerne ud, når maden er færdig.

Der er særlige aktiviteter for børn på programmet samt familiemusical på friluftsscenen med H.C. Andersen Festspillene, som opfører eventyret ”Tommelise” fra den 20. juli. Og meget mere, som man kan se i aktivitetsprogrammet på museum.odense.dk

Formidlerne fortæller historien
Den Fynske Landsby har i løbet af de sidste par år fået etableret et korps af ca. 90 formidlere. Der er både lønnede og frivillige tilknyttet Levende Historie. Det er engagerede folk, der alle mestre et håndværk eller håndarbejde og som har lyst til at være med til at ”holde liv” i de gamle arbejdsmetoder og ikke mindst, være med til at give deres viden videre og skabe gode oplevelser for Den Fynske Landsbys mange gæster.

De frivillige i Levende Historie arbejder i forskellige grupper såsom smedene, kniplepigerne, ølbryggere, træarbejdere, hørarbejde o.s.v. De arbejder med hele og længerevarende processer. Det betyder at museets gæster kan følge med i hvordan der f.eks. bages brød og vaskes tøj over flere dage eller følge den imponerende proces - og det efterhånden ret så sjældne håndværk - fra hørplanten står med sine fine blå blomster på marken, til bonden kan iklæde sig en skjorte af hør. Landsbyens hør-gruppe viser sit arbejde frem og fortæller om denne fascinerende plante på programsatte dage sommeren igennem.

Læs mere om sommerens program her

Nyhed:
Nu kan du tage bussen til Den Fynske Landsby t/r for kun 49,- fra hele Fyn
Alt hvad du skal gøre er at købe din billet pr. SMS:
SMS ”landsby” til 1948 og få en SMS-billet til bussen. Den gælder hele dagen for én person.
SMS ”landsbyfam” til 1948 og få en billet til 2 voksne og 2 børn* for kun kr. 99.
Kort tid efter modtager du en SMS med en billet. Hvis du vil bekræfte købet skal du sende ”ja” til 1948. Så modtager du en kvittering for dit køb og samtidig din billet, som du skal vise til chaufføren.
Læs mere på FynBus.dk eller Rejseplanen.dk

Den Fynske Landsby
Sejerskovvej 20, 5260 Odense S

Åbent: 1.7. - 14.8. dagligt kl. 10 - 18.
Entre: Voksne 80 kr. Børn under 18 år gratis adgang
www.museum.odense.dk
Tlf. 6551 4601

Yderligere information fås ved henvendelse til formidlingsleder Benedikte Jeppesen på tlf. 2488 1918.