Posthus for en formiddag - de nye H.C. Andersen frimærker 2012

25. maj 2012

Den 1. juni fra kl. 10-12 forvandler H.C. Andersens Hus sig til et posthus og giver gratis adgang til museet i sammen tidsrum. Det sker i anledning af Post Danmarks udgivelse af fire nye H.C. Andersen frimærker, skabt af den kinesiske designer Shen Jiahong og den norske gravør Martin Mörck.

Shen Jiahong og Martin Mörck har i fællesskab skabt fire nye H.C. Andersen-frimærker. Dette frimærke er med motiv fra "Hyrdinden og skorstensfejeren".

I museet vil der være mulighed for at købe frimærkerne, få stemplet førstedagskuverter og få dem signeret af kunstnerne. Der vil også blive opsat en postkasse, hvor ens brev kan blive postet. Det vil i hvert fald fem 3. og 4. klasser fra skoler i Odense benytte sig af. Op til dagen har de nemlig arbejdet med H.C. Andersen, den danske posthistorie og brevskrivningens kunst i skolen. Hver især har de skrevet et brev til én de holder af, som stemples og afsendes fra H.C. Andersens posthus.

Har du ikke mulighed for at deltage i formiddagsarrangementet i H.C. Andersens Hus, festligholdes begivenheden igen om eftermiddagen fra kl. 15 - 17 på Odense Rådhus, hvor frimærkerne også bliver præsentret. Også her vil der være mulighed for at møde kunstnerne bag frimærkerne, ligesom du vil kunne opleve den folkekære skuespiller Flemming Jensen underholde.

Indtil den 24. juni kan du se nærmere på frimærkerne i H.C. Andersens Hus. I museets bibliotek vil du kunne læse om motiverne og stifte bekendtskab med teknikken bag frimærkerne.

Yderligere information fås ved henvendelse til overinspektør Ejnar Stig Askgaard på tlf. 6551 4658.