Museumschef udnævnt til adjungeret professor

04. januar 2012

Museumschef Torben Grøngaard Jeppesen, Odense Bys Museer udnævnt til adjungeret professor ved Syddansk Universitet

Rektor ved Syddansk Universitet, Jens Oddershede, har netop udnævnt museumschef, ph.d. Torben Grøngaard Jeppesen, Odense Bys Museer, til adjungeret professor ved Det Humanistiske Fakultet, Syddansk Universitet. Med udnævnelsen ønsker universitetet at anerkende Torben Grøngaard Jeppesens høje faglige niveau og tætte tilknytning til universitetet.

Ærestitlen som adjungeret professor tildeles på baggrund af en bedømmelse af Torben Grøngaard Jeppesens faglige og videnskabelige indsats. Et fagligt bedømmelsesudvalg med intern og ekstern deltagelse har gennemgået Torben Grøngaard Jeppesens videnskabelige produktion, der omfatter flere monografier og et stort antal artikler udgivet på såvel dansk som engelsk. Torben Grøngaard Jeppesens videnskabelige arbejdsfelter har omfattet forskningsprojekter med fokus på den danske bebyggelsesudvikling i vikingetid og middelalder, bygningskulturen på landet i 1800- og 1900-tallet og gennem de seneste mere end 10 år udforskning af de skandinaviske immigranter og deres efterkommere i USA.

Torben Grøngaard Jeppesen er censor ved Syddansk Universitet, udpeget som medlem af en række udvalg og aftagerpaneler ved Det Humanistiske Fakultet og er medinitiativtager til MASKOT-samarbejdet, hvor Syddansk Universitet, Statens Arkiver, Odense Stadsarkiv og Odense Bys Museer realiserer en række forsknings- og formidlingssamarbejder inden for byudvikling og bykultur og H.C. Andersens univers. Senest har Syddansk Universitet og Odense Bys Museer indledt et samarbejde med Fudan University i Shanghai og H.C. Andersens betydning i Kina, et internationalt arbejde som forventes udvidet til andre lande i de kommende år.

Tiltrædelsesforelæsning holdes den 15. marts på Syddansk Universitet.

Mere om Torben Grøngaard Jeppesens CV kan hentes her.

Yderligere information fås ved henvendelse til Museumschef Torben Grøngaard Jeppesen på tlf. 6551 4600 eller tgj@odense.dk