Vollsmoses rødder går catwalk

19. marts 2012

Projektet "Vollsmoses rødder - jagten på historien" inviterer til en historisk catwalk i Vollsmose Kulturhus, hvor unge viser tøj fra de sidste 3000 år.

Lørdag den 24. marts kl. 12.20

Rapperen Arif er konferencier til catwalken i Vollsmose Kulturhus

Hop på tidsmaskinen sammen med modellerne på catwalken og hør musik, som tager os med tilbage til Vollsmoses rødder ved forårsfesten i Vollsmose Kulturhus lørdag den 24. marts. Med rapperen Arif som guide lander vi i fem tidsperioder. Fra bronzealderen og frem i tiden, hvor vi møder de første beboere, som flyttede ud i den nye moderne bydel Vollsmose i slutningen af 1960'erne.

Unge fra Vollsmose og fra Ungdomsakademiet på Camp U viser os sammen m ed unge mentorer fra Vollsmose Bibliotek, hvordan folk gik klædt i bronzealderen, jernalderen, middelalderen, på H.C. Andersens tid i 1800-tallet og i 1960'erne. Fra arkiverne på Odense Bys Museer flettes historier ind om en mistet dolk i bondestenalderen, en mønt der kom fra Bagdad i vikingetiden og en drabelig henrettelse af 16 bønder ved Åsum Bro i 1596.

Catwalken er en del af Odense Bys Museer, Vollsmose Kulturhus og Vollsmose Biblioteks projekt "Vollsmoses rødder - jagten på historien", hvor børn og unge i Vollsmose er inviteret til at gå på jagt efter de gode historier og fortælle dem vidre til andre.

Sted: Vollsmose Kulturhus, Vollsmose Allé 14, 5240 Odense NØ
Gratis

Yderligere information fås ved henvendelse til museumsinspektør Kirsten Prangsgaard på tlf. 2488 1911.