"1864" optages i Den Fynske Landsby

14. juni 2013

En hel uge af optagelserne til DR1s tv-dramaserie og film "1864" bliver med Den Fynske Landsby som location.

Hovedrolleindehaver Jens Frederik Sætter-Lassen som Peter i "1864". (Foto: Miso Film/Per Arnesen)

Miso Film er producent og Ole Bornedal er instruktør på den største og dyreste danskproducerede tv-dramaserie nogensinde.

Optagelserne til den historiske store tv-dramaserie med et budget på ca. 173 mio. kr. har været i gang siden april, og hele produktionsholdet kommer snart til Fyn.

Store krav
Den Fynske Landsby bliver en helt unik kulisse, når tv- og filmdramatiseringen af Tom Buk-Swientys succesromaner "Slagtebænk Dybbøl" og "Dommedag Als" begynder til september.

Peter Bose, Miso Film, interviewes om filmen i Den Fynske Landsby.

- En historisk dramaserie af denne art stiller store krav til de udvalgte locations og de fysiske rammer. Det har været vigtigt for os at finde netop det, der kan være med til at skabe den helt rette stemning. Den Fynske Landsby kan give tv-serien netop den autentiske historiske dimension, som er af afgørende betydning, når det medrivende drama skal fortælles, siger producent og direktør, Peter Bose, Miso Film.

- Det her drama svinger mellem spirende følelser af kærlighed og sentimentalitet, til de værste eksplosioner og den mest brutale krig, man nogensinde har oplevet i dette land. Så unikke locations som Den Fynske Landsby er i samspil med skuespillerne med til at gøre dramaet autentisk, intenst og levende, fortæller instruktør Ole Bornedal.

Til glæde for Den Fynske Landsby
En stor del af tv-serien og filmen foregår på Fyn, og det glæder FilmFyns direktør Bo Damgaard. Han tror på, at FilmFyns investering i dramatiseringen vil være med til at skabe stor synlighed og synergi for Fyn og Den Fynske Landsby. Når hele produktionsholdet, anført af instruktør Ole Bornedal og skuespillerne som Nicolas Bro, Pilou Asbæk, Sidse Babett Knudsen, Rasmus Bjerg, Zlatko Buric, Rasmus Botoft, Søren Sætter-Lassen, Henning Jensen, Waage Sandø, Henrik Prip, Helle Fragalid samt hovedrolleindehaverne Jens Frederik Sætter-Lassen, Maria Søderberg og Jakob Ofterbro begynder optagelser i Den Fynske Landsby, vil det utvivlsomt give de besøgende en ekstra oplevelse.

- Det bliver en spændende udfordring at deltage i en stor historisk tv-dramaserie, hvor Den Fynske Landsby kan være med til at formidle historien i sine enestående autentiske rammer. Deltagelsen i projektet forventer jeg får følgevirkninger, både når optagelserne finder sted, men også på sigt skulle det gerne skabe mere synlighed og dermed være til glæde for Den Fynske Landsby. Vi ser frem til at modtage både publikum og hele produktionsholdet omkring "1864", siger museumschef Torben Grøngaard Jeppesen.

"1864" sendes på DR1 otte søndage kl. 20.00 i efteråret 2014.

Se desuden disse klip optaget af TV2Fyn:

For yderligere information kontakt museumschef Torben Grøngaard Jeppesen på tlf. 2090 1310.