Ballonfærd på Møntergården

22. april 2013

En gigantisk luftballon blev torsdag pustet op og sendt til vejrs inde i Odense Bys Museers nye udstillingsbygning på Møntergården.
Med 3,5 m i diameter fyldte testballonen godt op i Møntergårdens nye udstillingsbygning.

I forhallen til den nye kulturhistoriske udstillingsbygning på Møntergården vil Odense Bys Museer skabe et monumentalt ikon. Det skal udtrykke den ægte fynske identitet, og det er besluttet, at ikonet skal være et kæmpemæssigt fynsk Ingrid Marie-æble. Om det overhovedet kan lade sig gøre blev torsdag testet med en gigantisk luftballon, som stand-in for æblet.

- Det er slut med flotte visualiseringer og grafiske computeranimeringer, nu skal vi teste om vores idé holder i virkeligheden. Vi gør det med en luftballon, så vi kan teste både visuelle indtryk og proportionerne, inden vi sætter produktionen af det fynske gigant-æble i gang, lyder det fra Mads Havemann, der er ansvarlig for udstillingsdesignet i Møntergårdens nye bygning.

Den gigantiske luftballon på 3,5 m i diameter var en god test. Den 22,5 m3 store luftballon så imponerende ud, da den efter godt 2½ timers forsigtig oppustning steg til vejrs som en anden luftballon og fandt sin plads i den nye udstillingsbygning. Begejstringen var svær at skjule for de tilstedeværende arkitekter, designere og museumsinspektører, det bliver et brand af dimensioner og det udsender signaler om sundhed, velvære og kundskab.

Det krævede stor forsigtighed, da Esben Horn og Ole Paikjær brugte godt 2½ timer på at få den gigantiske testballon pustet op.

- Hvad er karakteristisk for Fyn?, lyder det fra Asger Lorentzen, Odense Bys Museer. Svaret kommer prompte fra formidlingschefen selv. - Fyn er midt i verden, Fyn er Danmarks have, Fyn er frugtbar, så valget af det fynske Ingrid Marie-æble som ikon er fantastisk spændende, og så har det et klart historisk perspektiv lige fra Adam og Eva over den nordiske mytologi til nutidens Apple. Og med den vellykkede ballontest i Møntergårdens nye udstillingsbygning kan vi for alvor sige - nu er vi i gang!

Yderligere oplysninger fås hos formidlingschef Asger Lorentzen på ahl@odense.dk eller tlf. 2090 1323.

Fotocredit: Odense Bys Museer