Grin og gangstativ i Børnekulturhuset Fyrtøjet

30. maj 2013

Teatertruppen ”Humørgruppen”, der består af 12 teaterglade ældre fra 76 til 93 år, gæstede torsdag Børnekulturhuset Fyrtøjet. Det skete under festlig ledelse af Kai Bredholt fra det verdensberømte Odin Teater i Holstebro.

Der blev til humørfuldt underholdning med sjæl, varme, gangstativ og glimt i øjet, da 12 teaterpassionerede jyske pensionister torsdag gik på scenen i Børnekulturhuset Fyrtøjet. Det skete med det musikalske teaterstykke "Mit livs sang", der bygger på erindringer fra deres lange, forunderlige og fornøjelige liv.

Baggrunden Det er Odin Teatret og Dagcentret Sønderland i Holstebro, der står bag teatertruppen "Humørgruppen". De teaterglade ældre er nu på turné med et helt nyt stykke - "Mit livs sang".

- Hver af skuespillerne i forestillingen har valgt en sang, som har betydet noget særligt for dem i deres lange liv. Melodier og sangtekster er noget af det der aldrig forsvinder. Ofte kan en melodi vække sanserne, så vi husker præcis, hvordan det var på dansegulvet, i hospitalssengen, ved samlebåndet eller eftermiddagskaffen. Vi husker duften, angsten, glæden, smerten, forventningen, omfavnelsen og stilheden, lyder det fra den frivillige instruktør Kai Bredholt, fra det verdensberømte Odin Teater.

Ud fra samtaler med hver enkelt har instruktøren sammenflettet historier og begivenheder fra de medvirkendes lange liv og iscenesat sangene, så det musikalske teaterstykke handler på forunderlig vis om dem selv, det de har skabt, og det liv de har levet.

På fynsk turné "Humørgruppen" var i efteråret 2010 på turné i Italien, men har givet ud-tryk for, at selv om det var en stor oplevelse, så var det alligevel en lidt for lang tur. Derfor går årets tur til Fyn, hvor de torsdag gæstede Fyrtøjet. Det blev foran et inviteret publikum i mange forskellige aldersgrupper, og det blev et livsbekræftende møde mellem kulturer og generationer.

- Publikum var både børn, unge og voksne, og alle aldersgrupper og kulturer er jo en del af Fyrtøjets virkelighed, så det var helt perfekt, siger Lise Marie Nedergaard fra Børnekulturhuset Fyrtøjet. Det er inspirerende, at det kan lade sig gøre. Der er historiefortælling på en anden måde, en slags erindringsfortælling, hvor vi oplevede, hvordan de bruger teaterformen til at udtrykke sig. Og så arbejder Odin Teatret meget med kulturudveksling, det med at give kultur tilbage, så det var ret festligt, da forestillingen sluttede med indslag, hvor det multikulturelle publikum optrådte både for hinanden og "Humørgruppen".

Yderligere information: kontakt Lise Marie Nedergaard, Børnekulturhuset Fyrtøjet, tlf.2168 2875 og Kai Bredholt, skuespiller og instruktør, Odin Teatret, tlf.2944 9704, harmonikai@get2net.dk