HM Dronningen besøgte 19. juni Møntergården

19. juni 2014

På deres sommertogt med Kongeskibet Dannebrog besøgte Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen torsdag 19. juni Odense. Regentparret havde en dejlig dag i eventyrlige Odense, hvor en både meget interesseret og vidende Dronning Margrethe bl.a. besøgte den middelalderlige udgravning i Odense centrum og Møntergården.

HM Dronningens arkæologiske viden og interesse kom særligt til udtryk, da arkæolog Maria Elisabeth Lauridsen fremviste nogle af de betydeligste fund fra udgravningen bag Rådhuset, bl.a. et 1300-tals saltkar og da museumsinspektør Jakob Tue Christensen inspicerede selve udgravningen med HM Dronningen. Læs mere

Derefter gik turen i Krone 1 til alle tiders museum, Møntergården, hvor museumschef Torben Grøngaard Jeppesen og museumsinspektør Karsten Kjær Michaelsen viste HM Dronningen rundt i udstillingen "Fyn - midt i verden". Og det var lige præcis, hvad Fyn og Odense var i går med regentparrets besøg. Besøget på Møntergården viste en regent med en meget stor historisk interesse og indsigt og museumschefen var begejstret efter mødet med regenten:

"Det er altid en fornøjelse, når medlemmer af Kongehuset besøger Odense, og kommer forbi Odense Bys Museer. Og HM Dronningens særlige interesse og viden om arkæologi og historie, den mærker man tydeligt under sådan et regentbesøg, vi blev udfordret med yderst kompetente spørgsmål om det vi fremviste. Det var desuden glædeligt at se alle de odenseanere, der var mødt frem med dannebrogsflag uden for Møntergården - det gjorde arrangementet festligt."