Udgravningen på I. Vilh. Werners Plads er på Kulturstyrelsens Top 10

01. januar 2014

Udgravningen på I Vilh. Werners Plads i Odense Midtby havnede ved årsskiftet på Kulturstyrelsens Top 10 over Årets fund fra 2013. ”Fundene i år er især kendetegnet af at være exceptionelt velbevarede. Det viser, at den danske undergrund bliver ved med at levere ny viden,” siger Anne Nørgård Jørgensen, arkæolog i Kulturstyrelsen, i pressemeddelelsen.

Udgravningen i Odense er repræsenteret på listen med den 900 år gamle hundelort, som om noget har skaffet udgravningen medieopmærksomhed. Lorten er speciel ved, at den er usædvanligt velbevaret og dermed et helt specielt fund.

Det er dog ikke kun hundelorten, der har skabt opmærksomhed. Udgravningen har budt på en række spændende fund - både guldsmykker, mystiske knogleplader og en glasring fra det vestslaviske område. Ud over alle de flotte genstande har udgravningen også budt på optimale bevaringsforhold, hvilket har givet arkæologerne (os) mulighed for at undersøge alt fra fyldte latrintønder til halvt brændte træstalde. På den måde er udgravningen og arkæologerne med til at tegne et nyt billede af Odense i middelalderen.

Læs mere om Årets top 10 fund: http://www.kulturstyrelsen.dk/kulturarv/fortidsminder/top-10-aarets-fund-2013/