Den standhaftige Tinsoldat

Fyrtøjet, der er et kulturhus for børn, åbner 2014 med et helt nyt eventyrligt univers om Den standhaftige Tinsoldat.

Hele Eventyrlandet i Fyrtøjet har undergået en forvandling og besjæles nu af Tinsoldatens univers. Tinsoldaten er en tapper og mild figur, der holder stand mod alverdens farer og udfordringer. Han står i livet med højt løftet pande, et bankende hjerte for en ballerina og stille humor. Og det endda kun på ét ben.

I Eventyrlandet er der soldatertårne og borgmure, ballerinaens papirslot med dansesal og brusende skørter, og fra snustobakdåsen regerer den drillende trold. Det hele understøttes af nykomponeret musik og et imponerende lysdesign.

Fyrtøjets nye eventyrunivers indbyder til timevis af aktiviteter
Følg soldaten på hans farefulde rejse ned af rendestenen i en gammel avisbåd. Klæd dig ud som rotte og hold skarpt øje med den store snustobakdåse. Du kan indtage tinsoldatens tårne og koge mad til de sultne soldater. Besøg ballerinaens slot, servér the i hendes gemakker, øv dig i dansesalen for balletdrenge og ballerinaer eller opfør dit eget teaterstykke på ballerinaens lille scene. Men pas på trolden!

På 1. salen finder du kogekonens køkken. Her kan du bage, rense fisk og traktere. I den lille købmandsbutik bugner hylderne med varer - bolsjer, mel og kålhoveder. Og husk at få en god pris!

Atelieret byder sig til med en overflod af lækre materialer og mange muligheder for kreativitet. Der er også hjælpsomme skabeloner af smukke papirslotte, seje soldaterborge eller maske til fastelavn og maskerade.

I Klædeskabet er der et væld af kostumer i både børne- og voksenstørrelser. Det er også herinde, du kan få ansigtsmaling - og du kan skifte kostume igen og igen og én gang til.

I Fortællerummet kan du høre eventyret om Den standhaftige Tinsoldat og hans færd ind i fantasiens verden. Den levende og medrivende fortælling er helt central som udtryksform i Fyrtøjet - og den sætter stemningen for legen i Eventyrlandet.

Formidlingskoordinator Rikke Jahn Svinding, Formidling og satsninger