Åbning af Carl Nielsens Barndomshjem sæson 2014

Så er det blevet forår, og "den milde dag er lys og lang". Det betyder også, at det er blevet tid til at slå dørene op for endnu en sæson i Carl Nielsens Barndomshjem.

Vi åbner torsdag den 1. maj kl. 11, og det markeres i uformel stil med Fynsk Forår, fællessang og fornøjelighed i det lille hus.

Museumsinspektør Ida-Marie Vorre

Museet åbner kl. 11, hvor flaget hejses, og museumsinspektør Ida-Marie Vorre siger et par ord om året 2014 i Carl Nielsens tegn. Herefter byder dagen på fællessang af nogle af de mange skønne forårssange med melodier af Carl Nielsen og snak. Elever ved Carl Nielsen Skolen i Nr. Lyndelse synger for. Ved middagstid byder museet og Carl Nielsens Vennekreds på en tår Fynsk Forår, sponseret af Ørbæk Bryggeri, og gode, gammeldags fedtemadder - en spise, som Carl Nielsen erindrer fra sit barndomshjem i erindringsbogen "Min Fynske Barndom".

I museet spiller vi hele dagen Carl Nielsens forårsbebudende, livsglade værk "Fynsk Forår" på anlægget. Der vil være rig lejlighed til at nyde udstillingen og høre nogle af de mange fantastiske fortællinger om Carl Nielsen, hans barndom og familie samt egnen, hvor han voksede op. Og det foregår alt sammen i det hus, som han selv har boet i og siden omtalte som et "palads fyldt med sol og lys og glæde".

Alle er velkomne. Arrangement og traktement er gratis.