Dansk/Japansk sølvbryllup

Odense og Funabashi kommuner fejrer i år deres 25 års jubilæum som venskabsbyer. Funabashi Kommune i Japan tæller 600.000 indbyggere og ligger 45 minutters kørsel vest for Tokyo.
Et af mange blomsterarrangementer i anledning af jubilæet.

Samarbejdet igennem årene har udviklet sig til at være meget tæt og gensidigt inspirerende indenfor en bred række områder, såsom velfærdsteknologi, bæredygtighed, ældreområdet, ligesom børne- op ungeområdet og i høj grad også kulturområdet er omdrejningspunkt for samarbejdet med Funabashi. Og netop på kulturområdet byder Odense Bys Museer ind med et varieret indhold til venskabsbysamarbejdet.

Dette års prisvinder af The Tinderbox Prize, K. Tanoue, 7 år, venter spændt på at få overrakt sin pris.

Funabashi huser en stor H.C. Andersen Park, som kan beskrives som en oplevelsesfusion mellem Den Fynske Landsby, H.C. Andersens Hus og Fyrtøjet, spredt udover et stort naturskønt areal. Netop Fyrtøjet har gennem de seneste seks år i samarbejde med Childrens Museum i H.C. Andersen Parken afviklet en stor japansk national konkurrence i papirklip, eller "kirigami", som det hedder på japansk. Tusindevis deltager i konkurrencen, og alle klip bliver udstillet på en imponerende udstilling i Funabashi. Der udnævnes hvert år et antal vindere indenfor forskellige kategorier, som hver i sær får tildelt forskellige priser. De præmierede klip bliver udstillet i Fyrtøjet efter endt udstilling i Japan, og som et led i papirklippekonkurrencen har Fyrtøjet deltaget i prisuddelingen og efterfølgende holdt workshops for såvel personalet som gæsterne i H.C. Andersen Parken.

Den officielle jubilæumsceremoni, f.v. Godsejer Jacob Rosenkrantz, Glorup Gods, Formand Jan Mosmand, H.C. Andersen Priskomiteen, Papirklipper Torben Jarlstrøm og Overinspektør Ejnar Stig Askgaard

I anledning af såvel papirklippekonkurrencen som 25 års jubilæet for venskabsbysamarbejdet var deltagerkredsen fra Odense Bys Museer i år udvidet til at tælle tre deltagere: Overinspektør, Mag.Art. Ejnar Stig Askgaard, Formidler Keiko Yada og Publikumschef Mette Genz. Ejnar Stig Askgaard gav således et lige dele vellykket og velbesøgt foredrag om H.C. Andersens liv til stor inspiration for deltagerne. Keiko Yada, der er herboende japaner, afviklede en billedworkshop for H.C. Andersen Parkens personale med baggrund i Fyrtøjets parallelle virke som billedskole. Og slutteligt udfordrede Mette Genz både personale og besøgende med en keramik-workshop, hvor indholdet var fremstilling af bogstøtter udformet som eventyrbøger i pladeteknik.

Der arbejdes koncentreret i keramikværkstedet.

Besøget og fejringen af 25-året fandt sted i perioden 4.-10. april, og den gensidige fejring i Odense og genbesøget her finder sted i perioden 15.-20. august.

Odense Musikskoles talentlinje optrådte, så publikum fik gåsehud.