Appelsinen i turbanen

Torsdag den 18. september havde Carl Nielsen Museet besøg af et barnebarn til Carl Nielsens søster, Julie, der udvandrede til USA i 1891.

Micki Rogers og hendes mand fik en guidet tur rundt på museet af museumsinspektør Ida-Marie Vorre. Micki var især imponeret over de mange værker af Anne Marie Carl-Nielsen, der er i museets samling, og havde stor ros til, hvordan udstillingen på kronologisk vis beretter om de to kunstneres liv.

Efterfølgende besøgte de museumschef Torben Grøngaard Jeppesen for at tale om bedstemoderen, Julie, og den øvrige familie til Carl Nielsen, der også udvandrede til USA. Deres besøg var, efter Torbens eget udsagn, "appelsinen i turbanen", idet han netop nu sidder og arbejder på en artikel om Carl Nielsens udvandrede søskende.
Artiklen skal være med i antologien om Carl Nielsen, der udkommer til næste år i anledning af hans 150 års fødselsdag.