Det smukkeste julepynt

20. november 2015

Møntergården har fyldt museumsbutikken med halmballer, krammedyr, bedstemors legetøj og noget af den fineste, gammeldags julepynt, man kan forestille dig. Lige fra eksklusive glaskugler i bedste Fabergé stil til nostalgiske julekalendere med masser af glimmer.

Håndlavet historie
Julepynten er i høj grad historisk og inspireret af H.C. Andersen samt de nordiske traditioner for, hvad vi hænger på juletræet. Her er trommen, som Peter har så kær, kræmmerhuse med knækket hank og hjerter, klippet med en saks. En del af glaspynten er håndlavet og repræsenterer hver især et lille stykke unika. Og meget af det fås ikke andre steder i byen. Som det f.eks. gør sig gældende med det lille sæt med Guldhornene, der er fremstillet efter samme stolte håndværksmæssige traditioner som for 100 år siden.

Julen er børnenes fest
Museumsbutikken har selvfølgelig også tænkt på ungerne og pyntet op med hø og halmballer i vinduet, hvor alle de sødeste, små tøjdyr og krammevenner sidder og hygger sig. Rensdyr, snemænd, julemænd og pingviner venter bare på at blive omfavnet, holdt af og betroet en masse hemmeligheder. Det bugner med julegaveideer, klippeark, knas og godter i museumsbutikken, som har åbent tirsdag til søndag fra kl. 10-16.

Kontakt:  Merete Schultz, publikumschef, e-mail: msch@odense.dk, Tlf.:6551 4608

Sted:  Møntergården, Møntestræde 1, 5000 Odense C