Eventyrlig kogebog

16. november 2015

Ny eventyrlig kogebog med spændende madopskrifter, kreative projekter og 10 af H.C. Andersens mest kendte og elskede eventyr. En inspirerende familiebog med mange timers god underholdning for både børn og voksne.

Forlaget Odense Bys Museer udgiver 1. december den nytænkende kogebog Eventyrlig kogebog, som appellerer til fantasien på utallige måder. Først og fremmest sprænger bogen rammerne for den traditionelle højtlæsning af af H.C. Andersens eventyr. Istedet inviterer bogen til en rejse ind i digterens magiske verden med sine flotte illustrationer og fabulerende fotos af børn udklædt som eventyrfigurerne. Samtidig vækkes børnenes nysgerrighed efter at gå i køkkenet med mor og far og være fælles om madlavningen. Fortællingen om Nattergalen er eksempelvis suppleret med opskrifter på stegte glasnudler med svinekød, mandelscookies og jasminte. Og endelig anspores hele familien til at kaste sig ud i kreative projekter som at skabe kinesiske lanterne samt selvfølgelig den ægte og kunstige nattergal med acrylfarve, limpistol og similisten.

Kreative kokkerier
Det er søstrene Ulrikke og Vibeke Gercke, der står bag det nybrydende koncept, som samler og inspirerer familien til mange spændende aktiviteter. Søstrene Gercke har tidligere udgivet Kogebog fra kongernes Nordsjælland og har desuden haft et madprogram på dk4 med titlen Til bords med søstrene Gercke. Nu har de to forfattere nyfortolket H.C. Andersens eventyr i forhold til en moderne børnefamilie anno 2015, der sætter pris på gode fortællinger, god mad og kreative gør-det-selv projekter.

Store forventninger
Eventyrlig kogebog udkommer i første omgang på dansk og senere på tysk, engelsk, fransk og kinesisk. Forventninger til bogen er store fra forlagets side. - Jeg har ikke i mine år som chef for Odense Bys Museer set H.C. Andersen blive visuelt fortolket på en så unik måde, siger Torben Grøngaard Jeppesen, museumschef ved Odense Bys Museer - herunder også H.C. Andersens Hus. Han har skrevet forordet til bogen, hvor han byder velkommen til bords i den verdensberømte digters eventyrunivers. Det må siges at være en blåstempling af bogens kvalitet. Odense Bys Museer har desuden stillet lokaler, museumsgenstande m.m. til rådighed for flere af bogens fotooptagelser.

Alle tiders julegaveidé
Datoen for udgivelsen betyder, at Eventyrlig kogebog kan nå at komme med i årets julehandel, og forfatterne håber, at dens store, flotte aktivitetsbog vil komme til at ligge under mange juletræer. Bogen er i farver med hardcover omslag og henvender sig til alle børn, som her vil finde en umiddelbart fascinerende tilgang til H.C. Andersens verden i kraft af de visuelle oplevelser, spændende ideer og børnevenlige opskrifter. Alt i alt en æstetisk nydelse med fokus på at bruge sanserne, fantasien og fordybelsen. Ligesom H.C. Andersen gjorde i sine eventyr.

Forlaget Odense Bys Museer udgiver Eventyrlig kogebog i et samarbejde med Gercke's Corner.

Søstrene Gercke lægger vejen forbi H.C. Andersen Julemarkedet søndag den 6. december. Her præsenterer de Eventyrlig kogebog og tilbereder smagsprøver kl. 14 og kl. 15 i H.C. Andersens Hus.

Vejledende udsalgspris kr. 299,-.

Bogen kan købes på H.C. Andersen Julemarkedet, i museumsbuitkkerne og på webshoppen.