Kinesisk gæst nummer 10.000 i H.C. Andersens Hus i 2015

30. december 2015

Dagen før nytårsaften fik H.C. Andersens Hus besøg af kineser nr. 10.000. Det officielle Odense og pressen stod klar til at tage imod den overvældede gæst, Wang Haili, der blev hædret med velkomstord og en mindeværdig gave overrakt af kulturrådmand Jane Jegind.

I det meste af 2015 har der været en betydelig stigning i antallet af kinesere i H.C. Andersens Hus. En fremgang, der skal ses som et resultat af den markante og koordinerede indsats, som H.C. Andersen Fonden, Odense Bys Museer, VisitDenmark, VisitOdense og Destination Fyn/Kina-alliancen har gennemført i de seneste år i Kina. Sådan en indsats er nødvendig. I Kina - og i mange andre dele af verden - kender man meget vel H.C. Andersen og ikke mindst hans eventyr, men mange ved ikke, at han er fra Danmark, og slet ikke fra Odense.

I de seneste år har museet haft besøg af førende kinesiske TV-selskaber, som har portrætteret Odense og H.C. Andersens Hus i en række programmer, der er nået ud til mere end 200 millioner kinesere. Der er ingen tvivl om, at det er denne markante indsats og synliggørelse, som nu har båret frugt. Vi glæder os til at sige "Ni Hao" til mange flere kinesere i fremtiden.