Fortælleskolen på Fyrtøjet

Fyrtøjets første hold på Fortælleskolen er nu godt i gang.

"Sikke en flok dejlige fortællebørn, jeg nu får lov at undervise" siger Fortælleskolens primære underviser, Mette Kiilerich. "Deres intuitive fortællelyst passer som hånd i handske i Fyrtøjets legebaserede rammer. Det er mit indtryk, at børnene som gruppe hurtigt formår at gøre Fyrtøjet til deres eget, og i fællesskab har de opbygget et unikt rum for fortælling. Og netop fortællinger og fortælleglæde er der nok af, hvilket gør undervisningen og ikke mindste samarbejdet til en fornøjelse".

Samarbejdet på Fortælleskolen består i, at det i høj grad er børnenes egen tilgang til fortælling og eventyr, der former de store linier i forløbet. Her bliver underviseren vidne til et imponerende samspil mellem nogle børns mod og uendelige fantasi, og andres ro, eftertænksomhed og deres fælles stræben efter den gode og flotte fortælling.

"I vores arbejde med fortællekunsten kommer vi vidt omkring", fortæller Mette Kiilerich. "Når vi mødes handler det om eksempelvis stemmearbejde, lytte- og indlevelsesevne, improvisation, følelsesbilleder og fortællingens æstetik. Her nyder jeg at se ikke blot det enkelte barns udvikling, men også hvordan børnene hurtigt favner hinanden som gruppe og sætter pris på forskellighederne".

Denne sæson er der to hold på Fortælleskolen, der hver mødes én gang om ugen, henholdsvis tirsdag og torsdag kl. 16.00-17.30. Holdene er aldersopdelt, således at børnene på det ene hold er 6-8 år og på det andet 9-11 år.

Vi glæder os til at kunne byde endnu flere fortællebørn velkommen i næste sæson, der begynder den første uge i september.