Grundlovsjubilæum

Den 5. juni er det 100 år siden, at Danmark fik en grundlov, som for alvor indførte demokratiet, idet kvinder og tjenestefolk uden egen husstand nu opnåede politisk medborgerskab på nationalt plan.

Odense Bys Museer vil naturligvis også markere dette jubilæum - med et særligt fokus på kvindernes valgret, kampen for ligestilling og kvindehistorie i et fynsk og odenseansk perspektiv.

Fejringen, som sker i samarbejde med Historiens Hus og Institut for Historie på Syddansk Universitet, tager form af foredrag, udstillinger, byvandringer, debatarrangementer og happenings. Arrangementerne finder sted fra maj måned og året ud.

Fire fynske kvinder på tinge. Foredrag onsdag den 13. maj ved museumsinspektør Camilla Schjerning.

Klaus Berntsen og Grundloven af 1915. Foredrag onsdag den 20. maj ved museumsinspektør Ellen Warring.

Yderligere oplysninger om arrangementerne kan findes i Møntergårdens kalender i løbet af april måned.