Carl Nielsen 150 år

Komponisten Carl Nielsen (1865-1931) kan i 2015 fejre sit 150 år.

Han var en åben sjæl, der livet igennem inspireredes af alt, hvad han mødte på sin vej, men barndommen og opvæksten med den traditionelle musik og sang på Fyn var et væsentligt grundlag for hans virke gennem hele livet. Derfor skal hans 150 år naturligvis særligt markeres på Fyn.

I Odense Bys Museers regi samarbejder vi med såvel lokale, nationale og internationale aktører for at bruge Carl Nielsens jubilæum til at få udbredt kendskabet til komponisten og derigennem få hans repertoire sat på programmet i verdens koncertsale. Allerede i 2012 tog vi hul på jubilæumsfejringen, da vores nye multimedie-udstilling Carl Nielsen - Music is Life åbnede i New York. Udstillingen skal i 2015 igen på rejse. Denne gang går turen bl.a. til Stockholm og Berlin, hvor lokale kulturinstitutioner begge steder satser stort på festivaler i anledning af Carl Nielsens jubilæum.

Af mere konkret og blivende værdi vil være ikke mindre end tre nye bøger, som udkommer på Odense Bys Museers forlag i løbet af året. Det drejer sig om tre meget forskelligartede udgivelser, som alle kan være med til at sætte nyt perspektiv på Carl Nielsen.

- En tekstkritisk og kommenteret udgave af Carl Nielsens Min fynske Barndom
- På Fyn er alting anderledes... - an antologi om Carl Nielsens fynske baggrund
- Carl Nielsen-parrets Kunstsamling

Herudover inviterer Odense Bys Museer til en række jubilæums-aktiviteter både i de to Carl Nielsen museer og ved udendørs aktiviteter. Børn kan f.eks. opleve teaterforestillingen "Et sted som ingen ser..." i samarbejde med Teater Gyda eller komme til en stor børnefødselsdag med underholdning. For de voksne vil der være en række foredrag, koncerter, vandretur i land og by samt de mere skæve indslag som asfaltbal og fokus på sidehistorierne i Carl Nielsens liv og virke.

Vi håber, at mange af jer får lyst til at være med til at fejre Carl Nielsen!

Odense fejrer Carl Nielsen

Bliv klogere på Carl Nielsen