Den romerske forbindelse - The Roman Connection

Den 6. februar åbner Møntergården den internationale særudstilling Den romerske forbindelse - The Roman Connection.

Udstillingen handler om forholdet mellem Romerriget og de nordeuropæiske stammeområder med særlig fokus på Fyn i århundrederne omkring Kr.f. I perioden fra omkring 500 f.Kr. til 500 e.Kr. blev den moderne civilisation og Europa født som begreb i den antikke verden. Vuggen stod først i Grækenland, senere flyttede romerne den til Rom.

I samme periode var Fyn og det øvrige Nordeuropa udkanten af Europa - såvel fysisk som åndeligt. Med floderne Rhinen og Donau som en omtrentlig skillelinje var Europa delt i to meget forskellige verdener. To verdener, der forholdt sig både venligt og fjendtligt til hinanden. På Fyn og i særdeleshed Gudme er der fundet drikkeglas, bronzekar, mønter og andre ting og sager fra det fjerne verdensrige. En tydelig romersk forbindelse - men hvilken?

Udstillingen er bygget op som en rejse ad vejen fra Rom til Gudme, hvor du som besøgende møder emner, der har relevans for forholdet imellem de to vidt forskellige samfundssystemer i oldtidens Europa. I en dramatisk udstillingsscenografi af projektioner, billeder og lys møder du som besøgende genstande fra museets egen samling samt spændende og interessante genstande lånt i både ind- og udland.

Udstillingen er åben i perioden 6. februar - 30. august 2015 inden for alm. åbningstid. NYT i 2015: i udstillingsperioden er der aftenåbent hver onsdag kl. 19-21. Nogle onsdage med små introduktioner og arrangementer. Følg med på museum.odense.dk og på Facebook.

Kom til ROMAN NIGHT fredag den 6. februar, hvor vi byder på en masse festlige indslag.

Få en introduktion til særudstillingen i vinterferien. Introduktionen starter ca. hver halve time, og den er både for børn og voksne. Gratis for børn (0-17 år) og gratis for voksne, når der er betalt entré.