Ph.d-grad til museumsinspektør Ane Grum-Schwensen

Midt i december forsvarede Ane Grum-Schwensen sin ph.d. ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet.

"Fra strøtanke til værk - En genetisk undersøgelse af de kreative processer i den sene del af H.C. Andersens forfatterskab".

Ane Grum-Schwensen, der i snart 17 år har været museumsinspektør ved Odense Bys Museer/H.C. Andersens Hus fortæller: "Min afhandlings emne udspringer af min interesse for de omfangsrige manuskriptsamlinger, som jeg gennem mit arbejde på nærmest hånd har været konfronteret med. De originale håndskrevne manuskripter kaster nemlig lys over digterens kunstneriske proces.

Samlet set bidrager min afhandling med ny viden om, hvordan inddragelsen af H.C. Andersens forarbejder kan kaste nyt lys over de i forvejen kendte værker og lede til bemærkelsesværdige fund i samlinger af hidtil upubliceret materiale.

Odense Bys Museer ønsker Ane stort tillykke med ph.d.-graden.