Mediemuseet og Marks of Metal på COPENHELL 2015

Forårets særudstilling på Mediemuseets Marks of Metal - logodesign og visualitet i heavy metal satte fokus på den visuelle side af en subkultur, der ellers er kendetegnet ved at være højlydt og larmende. Ikke desto mindre er der en stærk designtradition inden for metalmusikken, hvor logoet udgør bandets visuelle identitet, mens artisterne selv træder i baggrunden. Udstillingen vakte derfor stor interesse hos både heavy metal fans og hos grafisk interesserede, der kunne genkende de stærke typografiske og kalligrafiske traditioner og referencer inden for logodesign i heavy metal.

Nu er Marks of Metal taget ud at turnere i bedste heavy metal stil. I dagene 18.-20. juni kunne gæsterne på den københavnske metalfestival COPENHELL hvile ørerne og fordybe sig i et uddrag af udstillingen i form af 14 plancher opsat centralt på festivalpladsen. De omkring 15.000 gæster på festivalen har taget meget positivt imod udstillingen og har også haft lejlighed til at tale visualitet og metalkultur med Mediemuseets faglige medarbejdere, der også har været tilstede på COPENHELL.